Pár napig még szavazhatunk a Fesztiválzenekarra!

2022.09.02. 13:16, srecorder

220823_budapest_fo_2_fischer_c_priskaketterer_lucerne_festival_07.jpg

Szeptember 7-ig lehet szavazni a BFZ-re a nemzetközi év zenekara szavazáson. A világ legrangosabb, komolyzenei felvételeket kitüntető Gramophone-díjának nyílt kategóriájában Fischer Iván együttese mások mellett a Bécsi Filharmonikusokkal és a Bajor Állami Zenekarral versenyez az elismerésért.

A Budapesti Fesztiválzenekart júniusban választották a tíz jelölt közé, a közönség kedvencét októberben jelentik be Londonban. A voksolóktól csak pár másodpercet és egy e-mail-címet igénylő online szavazás szeptember 7-én, szerda reggel 9-kor zárul. A szavazólap ide kattintva érhető el.

A jövőre negyvenéves együttes jelölése annak is köszönhető, hogy rendszeresen turnéznak Európában: legutóbb Svájcban, Németországban és Olaszországban jártak, Bonnban például ők nyitották meg a rangos, Liszt Ferenc által 1845-ben alapított Beethoven Fesztivált. A nyitókoncerten többek között a város szülöttének 3. szimfóniáját adták elő, amit másnap késő este a koncerttermekhez képest lazább keretek között is megismételtek, az itthon népszerű Midnight Music mintájára és a helyi közönség legnagyobb örömére. A Luzerni Fesztiválon is nagy sikert arattak: második esti előadásukat a városhoz személyesen is kötődő Richard Wagner zenéjének szentelték. A Siegfried-idill után A walkür első felvonását neves Wagner-énekesekkel adták elő, egyúttal az énekes zenével is „barátkozva”. A nyár végi turné után ugyanis az évadot új operaprodukciójukkal indítják, Britten A csavar fordul egyet című művét szeptember 9-én mutatják be a Müpában. Az 1954-ben írt opera alapjául szolgáló kultikus kísértettörténetet, Henry James kisregényét népszerű filmekben és sorozatokban is feldolgozták már. Az előadás, amelyben a nemzetközi sztárénekesek élőben és hologramként jelennek meg a színpadon, Budapesten csak kétszer lesz látható.

https://recorder.blog.hu/2022/09/02/par_napig_meg_szavazhatunk_a_fesztivalzenekarra
Pár napig még szavazhatunk a Fesztiválzenekarra!
süti beállítások módosítása