Így játszik Jónás Vera LGT-t Karácsony Jánossal

2022.08.01. 18:44, srecorder

karacsony-jonyasvera.jpg

Múlt héten megmutattuk, hogyan turbózta fel az Ivan & the Parazol az Európa Kiadó klasszikusát, a Mocskos időket Menyhárt Jenő közreműködésével, most pedig a Jónás Vera Experiment és Karácsony James közös előadása következik a Hajógyár és a STRAND Fesztivál sorozatában.

A Legendák című sorozatban fiatal zenekarok dolgoznak fel az eredeti dal szerzői, előadói közreműködésével egy-egy hozzájuk közel álló régi magyar számot; a live session felvételei a Hajógyár YouTube-csatornájára kerülnek fel, élőben pedig az augusztusi STRAND Fesztiválon adják elő közösen a covereket. „Nagyon büszke vagyok, hogy Jamesszel együtt zenélhettünk. Meg kell említenem, hogy iszonyú ritka, hogy valaki ennyire friss és mérhetetlenül laza maradjon ennyi év zeneipari jelenlét alatt. Arról nem is beszélve, hogy a dal átdolgozásában teljesen szabad kezet kaptunk, úgy dolgoztunk, mintha James a kortársunk, zenekari tagunk lenne” – mondta Jónás Vera Az utolsó szerelmes dal kapcsán, amely eredetileg az LGT 1978-as, Mindenki című lemezén szerepelt, zenéjét Karácsony János, szövegét pedig Demjén Ferenc írta. „Ez a pálya - ahogy sokan emlegetik - nem könnyű, sok kitartás és kemény meló, James az élő példája annak, hogy lehet jól csinálni. Inspiráció vagy nekünk, köszönjük!”

Idén augusztus 18. és 21. között rendezik meg a STRAND Fesztivált Zamárdiban, ahol hat Legendák-koncertre kerül sor, ezeken Jónás Veráék és Karácsony produkciója mellett a Parazol és Menyhárt Jenő a Mocskos időket, a Carson Coma és a KFT a Bábu vagy című dalt, a Wellhello és Charlie a Nézz az ég felé-t, az Analog Balaton és Lovasi András egy Kispál és a Borz-számot, a Valmar és Szikora Robi pedig egy R-GO-számot játszik majd el.

Ez pedig a Jónás Vera Experiment teljes live sessionje, amin az LGT-dal mellett a zenekar legfrissebb lemezéről, a tavasszal megjelent és a Katona József Színházban bemutatott HOLD-ról játszottak dalokat.

Az utolsó szerelmes dalt egyébként a Budapest Bár is feldolgozta az ötödik lemezére (ott Mező Misi énekelte), tavaly pedig a funkos coverekben utazó Stinky Bugs adta elő Ocsovay Damjánnal.

https://recorder.blog.hu/2022/08/01/igy_jatszik_jonas_vera_lgt-t_karacsony_jamesszel
Így játszik Jónás Vera LGT-t Karácsony Jánossal
süti beállítások módosítása