Albumpremier! Psychedelic Source Records: Obscure Supersession Collective

2022.07.27. 14:34, srecorder

psr_live_aurora_moment5-768x432.jpg

Kedvenc hazai jamkollektívánk, a Psychedelic Source Records júniusban, az Aurórában tartott legutóbb gigantikus elszállós őrületet, amit szerencsére felvettek, mi pedig be is mutatunk most.

a1298006881_10.jpg„A tévközhiedelemmel ellentétben a Psychedelic Source Records nem egészen lemezkiadó, inkább zenekar. Soktagú, rotálódó, hóesésszerű, sokszor egészen más néven szereplő előadók összessége, aminek a csúcsa általában egy három-négy tagot számláló komor jam session őrület”írtuk a júniusi buliról, aminek főattrakciója az Obscure Supersession Collective volt, egy rendhagyó, komor hangulatú, jól összeszokott jambanda, amelyben Megyeri Krisztián dobos (Korgoth, Satorinaut, Pilot Voyager) és Szabó Gergely basszusgitáros (korábban Lemurian Folk Songs) viszik a fonalat, amit a Pilot Voyager projektjéről ismert Karancz Ákos és a Lemurian Folk Songsból, a Satorinautból és számtalan más bandából ismert Ambrus Bence vesznek fel gitáron és küldenek fel az égbe az effektpedál-erdejük segítségével.

„A felvétel az Aurórában készült június 10-én, ez volt az első koncertünk ebben a felállásban. A jam session jellegét az adja a dolognak, hogy ezek előre nem – vagy csak nagyvonalakban – megbeszélt témák. A felvételt némi keverés után egy régi Tascam mixeren mastereltük, ez egy érdekes vintage hangzást ad a dologhoz. A borítót érdemes megfigyelni, mert Kókai Márton olyat rajzolt, hogy bármelyik nemzetközi első-felsőkategóriás stoner banda megirigyelné. A kiadvány mellé olyan vicces polgárpukkasztó akciót kínálunk, ami miatt több értetlen, figyelmeztető emailt is kaptunk, ugyanis a lemez mellé 2,70 euróért a maradék 55 digitális lemezünket is hozzácsapjuk” – mondta Ambrus Bence gitáros.

HA ZENÉLÜNK, ABBÓL ÁLTALÁBAN LEMEZ LESZ - INTERJÚNK A PSYCHEDELIC SOURCE RECORDS TAGJAIVAL

 

Psychedelic Source Records a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/07/27/albumpremier_psychedelic_source_records_obscure_supersession_collective
Albumpremier! Psychedelic Source Records: Obscure Supersession Collective
süti beállítások módosítása