Így játssza az Ivan & The Parazol a Mocskos időket

2022.07.25. 13:08, srecorder

parazol-mocskosidok.jpg

A besúgó című HBO-sorozatnak köszönhetően reneszánszát éli az Európa Kiadó Mocskos idők című dala, amit egy egészen új generáció ismerhetett meg a sorozat főcímzenéjeként. Az Ivan & the Parazol élőben is játssza már egy ideje a dalt, most pedig Menyhárt Jenővel közösen is átdolgozták, a STRAND Fesztiválon pedig együtt is előadják élőben az Európa Kiadó klasszikusát.

„A főcím képi koncepciója a kezdetektől fogva világos volt: a korszak vizuális összefoglalója archív felvételekkel. A dalt Petrányi Viki javasolta, megint azzal a jelszóval, hogy több underground zene legyen a sorozatban. Nekem volt egy olyan érzésem, hogy a népzenékhez hasonlóan ezt sem tudják majd mire vélni az angolok [az HBO európai főnökei – a szerk.]. De egyből átment”mesélte a Recordernek Szentgyörgyi Bálint, A besúgó író-rendezője, hogyan lett a Mocskos idők a sorozat főcímzenéje.

A NOSZTALGIKUS SOROK KÖZÖTT OLVASNI – KRITIKÁNK A BESÚGÓRÓL.

Az Ivan & the Parazol most Menyhárt Jenővel közösen írta át a dalt, és a Hajógyár és a STRAND Fesztivál Legendák című sorozatának keretében élőben is eljátsszák majd együtt. Ebben fiatal előadók az eredeti szerzőkkel, előadókkal együtt dolgoznak fel klasszikus magyar dalokat; a covereket klipszerű live actekben teszik közzé a YouTube-on, élőben pedig a STRAND Fesztiválon lehet majd meghallgatni az eredeti előadókkal játszott feldolgozásokat. Idén augusztus 18. és 21. között rendezik meg a STRAND Fesztivált Zamárdiban, ahol hat Legendák-koncertre kerül sor, ezeken a Carson Coma és a KFT a szintén A besúgóhoz készült Bábu vagy című dalt, a Wellhello és Charlie a Nézz az ég felé-t, a Jónás Vera Experiment és Karácsony János Az utolsó szerelmes dal című LGT-szerzeményt, az Analog Balaton és Lovasi András egy Kispál és a Borz-számot, a Valmar és Szikora Robi pedig egy R-GO-számot játszik majd el.

ESZKÉPIZMUS ÉS REALITÁS – IVAN & THE PARAZOL-PORTRÉNK 2015-BŐL.

A teljes live session, a Mocskos idők mellett a Ha megnyitod a szíved című Parazol-dallal (szöveg: Bródy János), illetve a Carson Comával közös Kérdőjelek és válaszokkal:

A Parazol-átirat stúdióverziója is megjelent a mai napon, borítóján az elmúlt hónapok forint-árfolyamának drasztikus változásait ábrázoló grafikonnal:

és a Carson Coma KFT-átirata:

https://recorder.blog.hu/2022/07/25/igy_jatssza_az_ivan_the_parazol_a_mocskos_idoket
Így játssza az Ivan & The Parazol a Mocskos időket
süti beállítások módosítása