HAIL.DEMO #11 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja

2022.07.24. 16:00, Recorder.hu

hail11.jpg
A HAIL minirovatot indított a Recorder hasábjain, hogy bemutassa a hazai független kiadókat és kurrens anyagaikat. Ugorjatok bele a friss, független megjelenésekbe!

chs_cover.jpgCzitrom-Hock-Sárvári: Live at Lumen
(Prepost Records, 2022)

A Prepost Pirate Live Series új darabja ismét egy lumenes koncert felvétele: Czitrom Ádám, Hock Ernő és Sárvári Kovács Zsolt alkalmi triója több rögtönzött darab mellett Marc Ribot, Henry Grimes és Duke Ellington egy-egy témáját dolgozták át. De a komponált dolgok persze csak kiindulópontok voltak, ahonnan a három, sok műfajban otthonosan mozgó, tapasztalt improvizatőr jó messzire merészkedett: a 60-as évek klasszikus jazz világától a 2000-es évek filmzenei hangulatain keresztül az experimentálba hajló kortárs zenéig nyúló nagy ívet járt meg a koncert. Az élő felvétel Bandcampen, a streamingszolgáltatóknál és képpel együtt a YouTube-on is elérhető!

the_jet_buzz_deep_in_cover.jpgThe Jet Buzz: Deep In
(Flying Banana, 2022)

A tavasszal kiadott kislemezek után megjelent a The Jet Buzz öt számot tartalmazó EP-je, Deep In címmel. Az ízig-vérig dögös, XXI. századi garázsrock izgalmas hangszereléssel, többszólamú vokálokkal szinte az összes digitális platformon elérhető. A gitár, dob és basszus megszokott hármasa mellett orgona, mellotron és trombita is hallható a minialbumon. Igényes hangzásával, érdekes szövegeivel az együttes eddigi legjobb albuma.


dyn126_1.jpgBleedin Neutron: Biocycles (incl. Tapasya, Cami'L Remixes)
(DYNAMICA, 2022)

A Bleedin Neutron szerzői álnév Udvardy Györgyöt, a Stellar Fountain Records társtulajdonosát takarja, aki a Biocycles révén kellemes, groovy, atmoszférikus house muzsikával örvendeztet meg minket. A remixerek – az indiai Tapasya és a lengyel Cami'L – révén sötétebb tónusokat kapott az alapvetően pozitív miliő, átkirándulva a melodic techno felségterületére.

 

exiles-main-3k.jpgluvtoshima: 4rest
(EXILES, 2022)

Issiaga Camara (Siaga, Thomas High) második EP-je Luvtoshima néven, a produktív pihenés, a nem-tenni-vágyás zenéje egy belső erdőről az EXILES-on.

 



A HAIL hírei röviden:

A július 7-10-én zajló Wonderest fesztivál főtámogatójaként izgalmas beszélgetést szerveztünk Élőzene 2023-ban címmel, menő nemzetközi meghívottakkal. Nézzétek meg a kerekasztalról készült felvételt itt!

 
Kövessétek a HAIL Facebook-oldalát és lessetek rá a Hail.hu-ra!
haillogok_1_2_1_3_2.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/07/24/hail_demo_11_a_magyar_fuggetlen_lemezkiadok_szovetsege_ajanlja
HAIL.DEMO #11 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja
süti beállítások módosítása