Friss előadókkal és fesztiválkedvencekkel vár a 31. Művészetek Völgye

2022.06.21. 09:30, trecorder

pestbudaudvar_1_1.jpg
(X) Július 22. és 31. között több mint 2000 programmal csalogat a Balaton-felvidékre a Művészetek Völgye. Hazánk legnagyobb összművészeti fesztiválján szinte a teljes hazai könnyűzenei paletta megfordul az olyan fesztiválkedvencektől kezdve, mint a Bohemian Betyars, a Margaret Island, a hiperkarma vagy a Vad Fruttik, az Analog Balatonon, az Aurevoir-on, Beton.Hofin, Dés Lászlón és a Carson Comán át a 30. születésnapját ünneplő Parno Grasztig, de külön helyszínt kap a jazz, a folk, a világzene és a komolyzene is.

hannahan03926_2.jpgA Völgy nagyszínpadán, a Panoráma Színpadon játszik a Bohemian Betyars, a Blahalouisiana, a Csík zenekar, a Budapest Bár, az Anna and The Barbies, a hiperkarma, az Elefánt, a Vad Fruttik, az Esti Kornél, a Margaret Island, a 30Y, a Szabó Balázs Bandája, Dés László vendégeivel érkezik, a Parno Graszt pedig itt ünnepli 30. születésnapját. A fesztivál 31 éve alatt számtalan zenekar sikereit kísérhettük végig, ahogy zenéjükkel egyre több embert mozgattak meg, így idén immáron a nagyszínpad előtt tombolhatunk a Ricsárdgír, a Carson Coma és az Aurevoir. koncertjére is.
                                                                                                                                                    / Bohemian Betyars
Kőbánya Udvarában ezúttal is a rocklegendáké és a fiatal tehetségeké lesz a főszerep, itt játszik majd többek közt a Klasszik Lasszó, a Kiscsillag, a Sorbonne Sexual, a Ruby Harlem, a Subtones, a Fran Palermo, a Middlemist Red, a Konyha és a Mattset is. A Harcsa Veronika Udvarban a magyar jazz képviselői, a világzenében otthonosan mozgó, valamint más kreatív, izgalmas produkciók is helyet kapnak. Itt láthatjuk majd többek közt a Modern Art Orchestra, Ifj. Balázs Elemér, Ben T Kadar és a Mörk előadását is. 

A Muflon Jazz Udvarból lágy jazz szól majd, a kapolcsi római katolikus templom a Völgykomolyzene otthona lesz, a Papageno Klasszik a klasszikus zene és opera nyári színhelyeként minden nap egy-egy újabb zeneszerzőt mutat be vigántpetendi bázisán, a taliándörögdi Világzenei Udvar pedig olyan előadókat sorakoztat majd fel a műfajból, mint Palya Bea vagy a Kerekes Band. A Pest-Buda Udvarban esténként többek közt az Irie Maffia, Erik Sumo, a Random Trip, a Jónás Vera Experiment és az Európa Kiadó koncertjein bulizhatunk. 

Taliándörögdön A Kert szállítja a legfrissebb, legaktuálisabb magyar előadókat az altertól kezdve az elektrón át a pszichedéliáig, itt lép fel többek között Beton.Hofi, Saya Noé, Deva, az Analog Balaton és a Mordái is. A koncertek mellett a délutáni workshopokon saját lemezborítót is készíthetünk.

Új helyszínen, Kapolcson köszönhetjük a Petőfi Udvart, amely a Petőfi Kulturális Ügynökség és a Petőfi Irodalmi Múzeum közös helyszíneként könnyűzenei koncertekkel, kortárs és klasszikus irodalmi programokkal, gyerekprogramokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel vár. Bemutatkozik a Hajógyár is, amelynek színpadán a Hangfoglaló Program idei támogatottjai is fellépnek, de itt ad akusztikus koncertet Azahriah és Bérczesi Robi is. 

Ilyen volt a tavalyi Völgy:

Színház, irodalom, újcirkusz

A koncerteken túl mesés panoráma, színház, újcirkusz, kortárs irodalom, izgalmas produkciók, beszélgetések, workshopok, kiállítások várnak idén is mindenkit Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden. Társulatok bútoroznak be egy-egy napra a Színház Színpadra és a Cirque du Tókert hatalmas cirkuszi sátrába, megszólal az irodalom a Kaláka Versudvarban és a Poket Udvarban, kiállítások várnak a tűzoltószertárban, a buszmegállóban vagy éppen a templom kertjében, alkotó kezek tevékenykednek a különféle workshopokon, de a Balaton-felvidéki táj is felfedezésre kalauzol.

A teljes program a www.muveszetekvolgye.hu oldalon érhető el.

 

mv2022_650.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/06/21/friss_eloadokkal_es_fesztivalkedvencekkel_var_a_31_muveszetek_volgye
Friss előadókkal és fesztiválkedvencekkel vár a 31. Művészetek Völgye
süti beállítások módosítása