Hat nagy fesztiválon vár saját színpaddal a Hajógyár!

2022.06.15. 11:00, trecorder

recordercikk_kisero_kep.jpg
(X) Egész nyáron érdemes lesz lehorgonyozni a legnagyobb hazai fesztiválokon felállított Hajógyár Petőfi színpad előtt, a popkultúra kikötője ugyanis széles kulturális spektrumot lefedő, színes értékeket közvetítő programokkal jelentkezik!

A Hajógyár saját színpadján hozza el a közönségnek az ismert és ismeretre méltó kortárs művészeket a Telekom VOLT Fesztiválon, az EFOTT-on, a Művészetek Völgyén, a Szigeten, a Strandon és a SZIN-en is. A multimédiás platform helyszíni kitelepüléseinek célja, hogy olyan kulturális programokat nyújtson, amelyek underground és mainstream műfajokat egyaránt kézen fogva vonultatják fel a hazai és határon túli magyar értékteremtők legjavát, és mutatják be a kevésbé közismert, de annál tehetségesebb előadók és alkotók munkásságát.

Élő zene terén lesz minden a rap és a slam poetry szövegközpontú sodrásától a pop lágy vagy épp lendületes hullámaiig, az „egyszálgitáros” akusztikus előadásoktól a nagyzenekaros felállásban dübörgő koncertekig – mindez már jól ismert fellépők, és a zenei paletta még felfedezésre váró színfoltjainak előadásában. A zenekarok színpad előtt keveredő közönségének így lehetősége nyílik egyetlen helyszínen belül megismerni a legkülönfélébb formációk zenei világát, és új nevekkel bővíteni a kedvenc előadóik listáját.

A színpadon a magyar könnyűzene élvonalbeli és feltörekvő előadóinak koncertjei mellett a magyar kortárs művészek színe-javának munkásságába is bepillanthatunk. A Hajógyár ugyanis bemutatja nekünk a saját multimédiás videófelületét, és minden nap reggel 10-től délután 2-ig vetítést tart a Hajogyar.hu saját gyártású műsoraiból, a fesztiválok aznapi lineupjához igazodva. A videók sajátos, „hajógyáras” vizuális világú felvételeken keresztül mutatják be a teljes alkotó szcéna Kárpát-medencei képviselőit, ezzel is teret adva a szabad alkotói jelenlétnek és összetartozásnak. Emellett minden fesztiválon bemutatásra kerül a Hajógyár első saját gyártású koncertfilmje, a Carson Coma koncertfilm, amely hamarosan országszerte látható lesz a mozikban. A filmvetítés a műsorvetítésekhez hasonlóan a zenekar fellépésének napján történik. Mindemellett a Strand Fesztiválon elsőként valósítjuk meg a grandiózus, Legendák nevű projektünket Strand X Hajógyár néven, amiben nagyhatású, ikonikus zenészeknek és napjaink felkapott, figyelemre méltó előadóinak a többsíkú fúziója valósul meg. Emellett bemutatkoznak a színpadon a Hangfoglaló Program idei évadjának támogatottjai, valamint a Nagylemez Program nyertesei is. A hajnali party sávban pedig a Petőfi Elektrik DJ-i töltik meg élettel a színpadot.

A Hajógyár Petőfi színpad összesen 24 napon át tartó, több mint 200 programot kínáló fesztiváljelenléte több tucat zenei szakember bevonásával valósul meg. A Petőfi Kulturális Ügynökség és a Hajógyár ezáltal egyaránt támogatja a magyar zenei szegmens összes elemét.

Hajógyár a Facebookon.

www.hajogyar.hu

(A cikk a Petőfi Kulturális Ügynökség megbízásából jelent meg.)

https://recorder.blog.hu/2022/06/15/hat_nagy_fesztivalon_var_sajat_szinpaddal_a_hajogyar
Hat nagy fesztiválon vár saját színpaddal a Hajógyár!
süti beállítások módosítása