Űr-mélyből fölzengő. Yama Warashi: Crispy Moon (lemezkritika)

2022.06.12. 13:59, vferi

ol_yama.jpg

Felszabadult prüntyögés, érzelmes dalok pöszén előadva, gyengéd pszichedélia Yoshino Shigihara új albumán. Utazás a ropogós Holdba. Ez a kritika először a Recorder magazin 95. számában jelent meg.

Ha lusta, narancssárga macskává változhatnék, kedvem lenne a babzsákfotelbe süppedni és elaludni. Álmomban meglátogatna a Katamari Damacy apró hercege és egy papír-írószerbolt illatos kínálatába hengergetné narancssárga bundámat. Minimum efféle kedves és puha szabadasszociációs tekergésre kell készülnie annak, aki a japán származású világpolgár, Yoshino Shigihara Yama Warashi (azaz hegyi szellem) néven kiadott ciklusának legújabb darabjába, a Crispy Moonba veti magát.

Shigihara úgy játszik a műfajokkal és zenei benyomásokkal, mint a színes építőkockákkal: a kertesházból egy szemvillanás alatt lesz űrhajó, híd vagy tűzijáték. Ebben az inspirált és inspiráló sokaságban a művész gyengéd, de határozott kézzel vezet, legyen szó gyerekdalról, népzenéről, space rockról vagy szintipopról. A gyerekszobai űrutazás pösze játékmestere csodás kis titkok tudója, kántálása nyomán elkerülhetetlenül varázslatos teremtményekké változunk és mindent elfelejtünk úgy 40 percre. Álmodni sem lehetne jobbat.

yama_warashi.jpgElőadó: Yama Warashi

Cím: Crispy Moon

Kiadó: PRAH Recordings

Megjelenés: 2022. május 27.

Műfaj: experimental pop

Kulcsdal: Haha No Uta

 

 

9/10

Selmeczi Nóra

https://recorder.blog.hu/2022/06/12/ur-melybol_folzengo_yama_warashi_crispy_moon_lemezkritika
Űr-mélyből fölzengő. Yama Warashi: Crispy Moon (lemezkritika)
süti beállítások módosítása