Az Anima és Beton.Hofi klipje is versenyez a héten a Berlin Music Video Awardson

2022.06.07. 15:33, srecorder

priegerzsolt_1.jpg

Az Anima Sound System és Beton.Hofi klipje is ott lesz a holnap kezdődő és szombatig tartó Berlin Music Video Awards presztízsértékű versenyén.

Az Anima klipjét mi mutattuk be kora tavasszal. A kisfilm az Öltöztessél fehérbe című dalhoz készült, amely a Szomnakuno című vadonatúj Anima-albumon található és korábban single-ként is megjelent Törőcsik Franciska és a Romano Drom-főnök Kovács Antal vendégeskedésével. A legmenőbb magyar kliprendezők közé választott Kostil Luka és Mazzag Izabella forgatott hozzá klipet a roma-magyar együttélés kérdéseit boncolgatva, Jancsó Miklóshoz és Tarr Bélához mérhető plánokkal. Beton.Hofi klipjét, a Hundred Sins-zel közös HARD RESET-et a rapper vizuális megjelenését kezdettől fogva meghatározó klippápa, Miki357 forgatta. Utóbbi a legjobb operatőri munka, az Anima klipje a legjobb forgatókönyv kategóriában döntőjében indul a pálmáért a héten.

„James Blake-kel vagy a Chase and Statusszal jó érzés versenyezni, de bennem elsősorban azért van jó érzés, mert végre egy olyan klipet tudtunk forgatni csodás stábbal, amelynek láttán nincs bennem hiányérzet. Az eredmény innentől kezdve másodlagos. Egyébként is jönnek az újabb kihívások és kreatív munkák: a héten először Csíkszeredán lépünk fel, másnap a Mihály című Csokonai-darabunkat mutatjuk be a Magyar Zene Házában Subicz és Tink kollégákkal, szombaton pedig ingyenes nagykoncertet adunk az Anima Sound Systemmel az Ünnepi Könyvhéten” – mondta a Recordernek Prieger Zsolt zenekarvezető, aki már a következő idei Anima-albumon dolgozik zenekarával, illetve a koncertezés és dj-zés mellett számos irodalmi-zenés műsorral is színpadra áll a közeljövőben.

A KassákXKassák előadással Pécsett lépnek fel Törőcsik Franciskával június 17-én, augusztusban a dörgicsei romtemplomnál mutatja be ismert színésznők társaságában a Nők, extázisban című darabját, melyet női szentek szövegeiből állított össze, míg a Fekete Zaj Fesztiválon Hamvas Béla szövegeit elegyíti technóval Kováts Tibor Strong Deformity-főnökkel.

Anima az Ünnepi Könyvhéten.

https://recorder.blog.hu/2022/06/07/berlin_music_video_awards_animaval_es_beton_hofival
Az Anima és Beton.Hofi klipje is versenyez a héten a Berlin Music Video Awardson
süti beállítások módosítása