„Chill, szevasz-szevasz, gyere semmittevés” – Dal- és klippremier! Slow Village: Nem megyek

2022.04.22. 10:50, srecorder

slowvillage-nemmegyek.jpg

Egy éve jött ki a szívműtéten átesett Tink talpra állását dokumentáló Legyenegy, és ahogy azt a nemrég szintén a Recorderen bemutatott, pimaszkodó Sztoritellből már sejteni lehetett, új EP-re készül az ország egyik legkreatívabb hiphopcsapata. A Nem megyek ráadásul poénos retróklipet is kapott, amit az újsulis hiphopot itthon felfrissítő kollektíva, a Wavy kreatív részlege forgatott első rendezésében.

Legutóbb Szabó Benedek írta meg a Galaxisok Cím nélküli ötödik lemezére az otthonülő harmincasok himnuszát, aki a növénylocsolás, a macskaetetés és a kádban olvasás szépségeit egy lendületes punkszámban ecsetelte. Most pedig a Slow Village antibulislágere élteti azokat a napokat, amikor az embernek nincs kedve kimozdulni, és „élek-halok az itthonmaradokér’”. Van az úgy 30 felett, hogy még a rapperek se kérnek a veretésből, csapatásból: Tink kizárja a csajával a járványt, rejtvényt fejt a retyón és mézes teát szürcsöl uborkapakolással a forró kádban, Nash csak a konyha és a kanapé között krúzol és gőzölgő levest kanalaz, glsch meg a szobájából hallgatja az utcán Kispált idéző spicces fiatalokat.

MÉG TÖBB FRISS SLOW VILLAGE-RE VÁGYSZ? ITT A SZTORITELL!

A Nem megyek-hez vicces oldszkúl klip forgott az év elején startolt hiphopkollektíva, a Wavy jóvoltából, bunkófonokkal, régi Mercedes Coupéval, szemcsés, retró VHS-stílben. „Számunkra ez egyértelműen egy „passion projekt”, a fiúkat és Csabát [Dobos Csaba, a Slow Village menedzsere] is évek óta ismerjük, szeretjük, a munkásságukat is maxi tisztelet övezi a köreinkben. Első Wavy-produkciónak nagyon menő Slow Village-klipet forgatni, nagy lehetőség és izgalmas folyamat. Igyekeztünk a fiúk stílusával a lehető legjobban keverni a mi retro/old school vizuáljainkat, ami az arculatunkra is jellemző. Egyszerű storyline, sok vágókép, egy menő verda, és egy még fankibb Quan-edit. Nem a Birdmant kellett leforgatnunk, de szárnyak nélkül is elrappentünk” – mondja a rendező Bornemissza Márk. „A zene hozza azt a headbumpolós hangulatot, amit a Wavy-bulikon megszokhattunk, így a videó a zenéhez társulva egy nagyon kohézív egészet alkot. Nagyon Wavy, nagyon SV” – teszi hozzá a társrendező Pham Van Quan.

A Sztoritell EP május 2-án érkezik két eredeti dallal, azok remixeivel, plusz mind a négy track instrumentális verziójával. A Nem megyek-et a budapesti Karmatik stúdióban, a Sztoritellt pedig Slow Bálint pécsi stúdiójában, a BéPM Stuban rögzítették a srácok. glsch szóló-, illetve Tink és ONE-AB közös műsorát április 30-án a Wavy toldis partysorozatának következő etapján láthatjuk élőben, jegyvásárlás, Facebook-esemény. A Slow Village pedig legközelebb egy páratlan párosításban, a „névadó” Slum Village-dzsel közösen buliztat május 16-án a Turbinában. (Jegyek, Fb-esemény.)

A WAVY KOLLEKTÍVÁT ITT MUTATTUK BE.

EZEK MEG A SLOW VILLAGE KEDVENC ZENÉI 2021-BŐL.

 

Slow Village a Facebookon.

Wavy a Facebookon.

fotó: Szabó R. János

A klip az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával készült. Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/04/22/_chill_szevasz-szevasz_gyere_semmitteves_dal-_es_klippremier_slow_village_nem_megyek
„Chill, szevasz-szevasz, gyere semmittevés” – Dal- és klippremier! Slow Village: Nem megyek
süti beállítások módosítása