„Pop, csajok, satöbbi, trágárság és politika nélkül” – Dalpremier! The Perfect Name: Versenyt ver a szív

2022.04.04. 17:35, srecorder

theperfectname2021.jpg

Újra összeállt a ’90-es és 2000-es évek kultikus rockzenekara, a darkos-gótikus-britpopos hatásokat is felmutató The Perfect Name. A zenekar megújult felállása tavaly debütált a Fekete Zaj Fesztiválon, időközben pedig két új dalt is írtak, amelyek közül az első, a Versenyt ver a szív itt, a Recorderen debütál.

A Perfect Name zenekar három alapítója – Belányi István (gitár), Losonczy Pál (zongora, billentyűs hangszerek) és Sándor Zsolt Mihály (basszusgitár) új tagokkal erősített, mellettük Debreczeni Dániel (ének), Erdős László (gitár), valamint Héri Attila (dob) alkotják a jelenlegi formációt. „2008-ban a zenekar kényszerpihenőre vonult, mert az énekesünk, Baradlay Richárd úgy döntött, hogy abbahagyja a zenélést, de mi nem adtuk fel a reményt, hogy valamilyen formában visszatérjen a zenekar” – meséli Belányi István alapító gitáros az újrakezdésről. „2019 novemberében sikerült fuzionálnunk a Feed the Corgi (akkor még Trains 2 Berlin) együttes két tagjával (ének, gitár), illetve egy régebbi zenekarból ismert dobossal (Héri Attila), és működött az együttzenélés. Az indulást a járvány, illetve Losó elhúzódó betegsége nehezítette, de 2021-ben végre bemutatkoztunk a Fekete Zaj fesztiválon.”

A Perfect Name élőben a ’90-es és a 2000-es évek kultikus szerzeményeit frissíti fel, de elkezdtek új dalokat is írni, ezek közül az elsőt már meg is hallgathatjuk. „Klasszikus ’90-es évekbeli hangszerelés, és a szövegvilág is a régi hagyományokat követi, vagyis pop, csajok, satöbbi, trágárság és politika nélkül” – mondta Belányi.

A zenekart élőben április 7-én a Gödör Klubban (Fb-esemény, jegyvásárlás), 29-én a székesfehérvári Nyolcas Műhelyben (Fb-esemény), május 20-án az Instantban (az Amber Smith-szel, Fb-esemény), június 4-én pedig a pécsi Szabadkikötőben lehet meghallgatni.

The Perfect Name a Facebookon.

 

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/04/04/_pop_csajok_satobbi_tragarsag_es_politika_nelkul_dalpremier_the_perfect_name_versenyt_ver_a_sziv
„Pop, csajok, satöbbi, trágárság és politika nélkül” – Dalpremier! The Perfect Name: Versenyt ver a szív
süti beállítások módosítása