HAIL.DEMO #07 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja

2022.04.03. 20:54, trecorder

hail_2.jpg
A HAIL minirovatot indított a Recorder hasábjain, hogy bemutassa a hazai független kiadókat és kurrens anyagaikat. Ugorjatok bele a friss, független megjelenésekbe!

eneme_iii_artwork_end_3000x3000.jpgMike Nylons: Eneme III
(EXILES, 2022)

Mike Nylons Borsos János képzőművész zenei álneve. Aktuális albuma, az Eneme III egy trilógia záródarabja, melyet három különböző magyar kiadónál (Farbwechsel, Dióbél Kiadó, EXILES) jelentetett meg. Az „önmagam legnagyobb ellensége" képekkel játszó album zenei anyaga az indusztriális zenétől a trapig és a technóig terjed.




prepost_pirate_live.jpgPalojtay János, Benkő Róbert & Halmos András: Live in Lumen
(Prepost Records, 2022)

A Prepost Pirate Live sorozatának új darabja egy nem mindennapi zenei találkozás első pillanatát örökíti meg: egy alkalmi felállásnak indult trió, a klasszikus zenéből érkező zongoraművész, Palojtay János a tapasztalt improvizatőrökkel, Benkő Róberttel és Halmos Andrással játszott teljesen szabadon a Lumenben. A koncert olyan jól sikerült, hogy a felvételt digitális album formában publikálták is: egy rendkívül koncentrált, széles dinamika- és hangulati tartományban mozgó bő fél órát, mely valahol a kortárs zene és a free jazz határán mozgó szabad zene. Az egyszeri alkalomra formálódott trió azóta már stúdióba és következő koncertjeire készül!

 A HAIL hírei röviden:

  • A MERLIN idén is támogatja a tevékenységünket, így újra lesznek majd workshopok, panelbeszélgetések és egyéb szakmai programok, melyek bárki számára látogathatóak lesznek.
  • Idén is megegyeztünk az együttműködésről a Budapest Showcase Hubbal, így 2022 októberében a BUSH-on is találkozhattok majd szakmai programjainkkal.
  • Egyik tagunk, az XLNT Booking & Records két friss single-lel is jelentkezett az elmúlt hónapban: a szólóban igen termékeny Frenk Éjjeli utazás című új dalát, illetve a magyar underground rapszcéna ifjú titánja, Co Lee és kitűnő fiatal producer, Beatrick közös dalát adták ki Iceberg címmel.

Kövessétek a HAIL Facebook-oldalát és lessetek rá a Hail.hu-ra!

 haillogok_1_2_1_3.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/04/03/hail_demo_07_a_magyar_fuggetlen_lemezkiadok_szovetsege_ajanlja
HAIL.DEMO #07 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja
süti beállítások módosítása