„Ez most sokkal inkább szól magamnak, mintsem magamról” – Magyarradar és klippremier: cancel.

2022.03.29. 11:56, srecorder

cancel-1251.jpg

„Nagyon meglepődtem az úgymond külföldi színvonalú producáláson zene és ének tekintetében is. Modern soulnak szokás talán az ilyesmit nevezni. Neosoul, lofi és bass music elemekből összeszőtt, jól strukturált beatek izgalmas váltásokkal, bátran effektezett férfi énekkel” – dicsérte a Slow Village DJ-je, ONE-AB a kedvenc 2021-es zenéi között a cancel.-t, amely négy single-t hozott ki tavaly. Emellé jött idén egy ötödik, a Sorry, amelynek klipje most a Recorderen debütál.

Mikor indult: Hivatalosan 2021. április elsejére datálható a megjelenés. Noha az első demó 2018 szeptemberében látott napvilágot, amivel együtt egy teljes lemez elkészült, ez az anyag azóta pihen és várja a tökéletes alkalmat, hogy megjelenjen.

Hol indult: Bikás park mellett.

Tagok: Stúdiókörnyezetben: Kenny (Ujvári Gyula) – vocals, producing és Bencsik Zsombor – producing. Élőben: Kenny (Ujvári Gyula) – vocals, Bencsik Zsombor – keys és Bencsik Levente – gitár/bass

Stilus: Hip-hop, neo-soul, R&B.

Hatások: Mac Miller, Anderson Paak., Flying Lotus.

Kiadó: Nincs.

Történet: Augusztusban a 40 fokban hirtelen elkezdtünk dumálni a Zsomborral, aki J Dilla-pólóban volt. Én ezt észrevettem és gondoltam jelzem, hogy van pár demóm. Aztán jeleztem.

Megjelenések: Eddig 6 db single trekk jelent meg. Nagyon fontosnak tartom, hogy audiovizuális tartalmat adjak át, így mindegyik mellé járt egy videó is. Sajnálatos módon az első trekk megjelenése után egy hónappal a legnagyobb videómegosztó portál letiltotta a csatornát, mert kifogásolható tartalomnak vélte a Jackin' névre hallgató dal vizuálját. Ezt követően a nagyobb social media platformok is letiltottak egy időre, így sajnos amilyen elánnal köszönt be a cancel., annyira hamar korlátokba is ütközött. Perpill hatalmas öröm, hogy már méltónak találja az internet a produkciót és elérhető állapotban hagyja megjelenített tartalmat. Köszi.

Küldetés: Önző módon első körben magamból akartam kiírni a megélt problémákat, és óriási plusz, hogy ezzel azonosultak mások és látszólag örömöt is szerzett nekik, vagy legalább valamennyire szerették. Küldetés, hogy a trekkek által előtörő érzelmeket együtt is át tudjuk élni és élőben is megmozgatni valamit bennük.

Jövőkép: Kiadni a fent említett lemezt és az eddig felgyülemlett demókat. Dobni egy LP-t csak beatekkel és összepakolni egy gyilok élő szettet.

Mellékprojekt: cancel. DJ set.

Szexepil: Kenny.

Legnagyobb elismerés: Szülők azt mondják, szeretik.

 

Kenny a Sorry most premierező klipjét is kielemezte nekünk: „Az eddig megjelent dalokkal ellentétben a Sorry zenei alapja és dalszövege egymást írták meg, egyidőben. Ritka, hogy ilyen könnyedén kicsúszik belőlem egy dal/szöveg kombó, miközben én csak hátulról figyelem a folyamatot. Azonban a szokásosan visszatérő belső én vívódása saját magával továbbra sem tűnt el. A szövegben egyértelműbben próbáltam jelezni, hogy ez most sokkal inkább szól magamnak, mintsem magamról.

Képileg is rendhagyó videóról beszélhetünk, hiszen ez az első olyan klip, ami elhagyta az osztott képernyős formátumot, ezzel is mutatva, hogy jelen esetben nem egy ellentétpár vonul fel két külön helyszínen, hanem egy aránylag azonos értékekkel bíró szereplő verseng egy helyszínen. Azt, hogy a szetteket ki vitte, nekem is nehéz lenne eldönteni, de azt tudom, hogy Vadas Géza beállításaival és képeivel elértük, hogy ez ne is legyen feltétlenül világos.”

A cancel. április 7-én az Amoeba előtt debütál élőben a Turbinában, jegyvásárlás, Facebook-esemény.

 

a cancel. korábbi single-jei:

fotó: Németh Larina

cancel. a Facebookon.

Magyarradar és a Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/03/29/magyarradar_es_klippremier_cancel
„Ez most sokkal inkább szól magamnak, mintsem magamról” – Magyarradar és klippremier: cancel.
süti beállítások módosítása