Questlove, Billie Eilish és Hans Zimmer is Oscar-díjat kapott

2022.03.28. 11:44, srecorder

billie-eilish.jpg

Tegnap éjjel átadták a 94. Oscar-gála díjait, amin többnyire a papírforma érvényesült. Újból örülhettünk magyar díjazottnak, ugyanis Sípos Zsuzsannát, a Dűne díszlettervezőjét a Legjobb látványtervért jutalmazták Patrice Vermette látványtervezővel együtt.

A híreket elsősorban Will Smith és Chris Rock botránya uralja, miután a humorista a díjátadón elsütött egy rosszízű viccet Will Smith feleségéről, az alopeciában szenvedő és emiatt kopasz Jada Pinkett Smithről (azt mondta, hogy akár a G.I. Jane 2-ben is szerepelhetne – az első rész kedvéért Demi Moore nyíratta magát kopaszra), mire Will Smith felment a színpadra és lekevert egy pofont Chris Rocknak. Percekkel később a Richard királyban nyújtott alakításáért átvehette a legjobb férfi színésznek járó díjat, és sírva mondott beszédet; a kollégája nyilvános felpofozást a legtöbb sajtóorgánum mélyen elítélte.

Zenei fronton sem volt túl sok meglepetés, a legjobb eredeti betétdal James Bondé lett, vagyis Billie Eilish és Finneas most már Oscar-díjas (is), a No Time To Die-t elő is adták a gálán; a legjobb dokumentumfilm kategóriában a Summer of Soul nyert, ami a fekete Woodstockként is emlegetett, 1969-es Harlemi Fesztiválnak állít emléket, és a Roots-alaptag Questlove rendezte. Hans Zimmer pedig 28 évvel Az oroszlánkirály után lett újra Oscar-díjas, ezúttal a Dűne filmzenéjéért jutalmazták. A zeneszerző egy fürdőköpenyben, az amszterdami hoteljében köszönte meg a díjat:

A gálát Beyoncé nyitotta meg az Oscar-jelölt Be Alive című Richard király-betétdal előadásával, aminek az operatőre Rév Marcell volt:

Megan Thee Stallion a Despacito-énekes Luis Fonsival és az Encanto stábjával énekli az animációs film sikerdalát:

Billie Eilish és Finneas elegánsan nagyívű No Time To Die előadása:

https://recorder.blog.hu/2022/03/28/questlove_billie_eilish_es_hans_zimmer_is_oscar-dijat_kapott
Questlove, Billie Eilish és Hans Zimmer is Oscar-díjat kapott
süti beállítások módosítása