Fesztivál a város közepén: Punnany Massiffal, ukrán meglepetészenekarral és gyűjtéssel nyílik a Budapesti Tavaszi Vásár

2022.03.25. 16:57, srecorder

tonka.jpg

Szinte minifesztivállá változik a hétvégén Budapest belvárosa koncertekkel, lacipecsenyével, sörrel és kézműves termékekkel. Március 26-án indul ugyanis, és húsvétig tart a Budapesti Tavaszi Vásár, amelynek nyitó hétvégéjén – szombaton és vasárnap is – ingyenes koncertekkel várják a közönséget a Városháza parkolójában.

Szombaton fellép az elektronikus space-popot játszó, az idei A Dal döntőig jutó és legutóbbi klipjét is a Recorderen debütáltató Solére és a második, szintén remek nagylemezét a mai napon megjelentető OHNODY, akik egy-egyórás koncertet adnak. A szombat esti fő fellépők pedig a szintén frisslemezes Blahalouisiana és a Budapest Bár lesznek, akik másfél-másfél órát zenélnek egészen este 10 óráig – valódi konkurenciát teremtve ezzel a szomszédos bulinegyednek. Vasárnap is a fiatalabbak között ismert előadóval, a legígéretesebb fiatal női popzenészek közé választott Saya Noéval indul a program. A most 30 éves zenész Kuala Lumpurban nőtt fel és az egyik legígéretesebb külföldre kacsintgató előadók között tartják számon. Ezt mutatja, hogy ő a legsikeresebb magyar streamer a Twitchen.

Őt követi a hétvége meglepetéselőadója, az ukrán Тонка (Tonka). A zenekart 2018-ban alapította Olena Karas énekesnő és producere, Yaroslav Tatarchenko, akikhez néhány hónappal később csatlakozott Denys Shvets dobos. Zenéjüket előremutató, intelligens popzeneként definiálják, ami annyit tesz, hogy erős hangulatú, chillesen táncolható zenéket játszanak. Тонка Bécsből érkezik a koncertre és a tiszteletdíját az ukrajnai menekültek megsegítésére ajánlotta fel. A szervezők segítik a Migration Aid adománygyűjtő munkáját; az eseménnyel egy időben is várják a háború áldozatainak felajánlott támogatásokat, itt. Az első teljesen magyar nyelvű nagylemezével, a Budai Poppal turnézó Ivan & The Parazol után a zárókoncertet az új dalokon dolgozó Punnany Massif adja majd.

A minifesztivál a most kezdődő Budapesti Tavaszi Vásár nyitó hétvégéje. A vásár egészen húsvétig tart a Városháza Parkban, közel 30 kéz- és ízművessel. A vendéglátósok kínálatában lesznek tradicionális húsvéti és böjti ételek is. Illetve a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban már bevezetett 1500 forintos kedvezményes egytálétel is lesz a kínálatban. A vásárban hétvégente lesznek családi- és gyerekprogramok, illetve a zengőváraljai tojásmúzeum gyűjteményének egy részét is kiállítják. A koncertek után a fesztiválhangulatot a Városháza Parkba kerülő nosztalgia körhinta viszi tovább, ami a nyitó hétvégén egyébként ingyenes lesz.

https://recorder.blog.hu/2022/03/25/fesztival_a_varos_kozepen_punnany_massiffal_ukran_meglepeteszenekarral_es_gyujtessel_nyilik_a_tavasz
Fesztivál a város közepén: Punnany Massiffal, ukrán meglepetészenekarral és gyűjtéssel nyílik a Budapesti Tavaszi Vásár
süti beállítások módosítása