„Táncolunk, mert nincsen már halál” – Klippremier! Anima Sound System: Öltöztessél fehérbe

2022.03.24. 17:25, srecorder

anima_dsc_6224.jpg

Az Anima Sound System jövő héten megjelenő Szomnakuno című új albumáról – melyet a Magyar Zene Házában mutatnak be április 2-án – itt az első klip, nem is akármilyen.

A kisfilmnek is beillő alkotást a Recorderen a legmenőbb magyar kliprendezők közé beválasztott Kostil Luka és Mazzag Izabella jegyzi, operatőre Kiszler Dániel, vágója Gothár Márton, gyártásvezetője, illetve számos közreműködő filmes cég összefogója Kammerhofer Orsolya, a dal pedig a korábban single-ként is megjelenő Öltöztessél fehérbe. Huszárik Zoltán és Jancsó Miklós képi világára emlékeztető megoldások, költői látásmód és roma testvértörténet látványos kibontása jellemzi a klipet, mely több nemzetközi klipszemlére is meghívást kapott már.

„A POFÁN CSAPÓSAK VANNAK TÖBBSÉGBEN” – INTERJÚNK PRIEGER ZSOLTTAL ÉS TÖRŐCSIK FRANCISKÁVAL AZ ANIMÁRÓL.

Az Anima Sound System új albumára nemcsak a roma zene gyakorolt nagy hatást, de számos irodalmi és elektronikus kalandozás is tetten érhető rajta. Majdnem minden számban szerepel a Discantus Énekegyüttes, akik klasszikus és gospel-hangulatokat is megvillantanak, ráadásul ők is ott lesznek az április 2-i lemezbemutató vendégfellépői között, ahol a lemez nagy része, így a Kovács Antal és Törőcsik Franciska által előadott klipdal is elhangzik. De vendégszerepel majd Magyar Bori és a Carbonfools egykori énekese, a mostanában színpadon ritkán elcsíphető Fehér Balázs is. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

A cikk elején Sivák Zsófi a klipforgatáson készült werkfotója látható.

Anima Sound System a Facebookon.

 

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/03/24/_tancolunk_mert_nincsen_mar_halal_klippremier_anima_sound_system_oltoztessel_feherbe
„Táncolunk, mert nincsen már halál” – Klippremier! Anima Sound System: Öltöztessél fehérbe
süti beállítások módosítása