„Mindig boldogságot okoz, ha az értelmes oldalhoz csatlakozhat az ember” – Dal- és klippremier! Slow Village: Sztoritell

2022.03.21. 16:52, srecorder

2022_03_08_slowvillage_sztoritell_master_v3_1-02-14-23.jpg

Izgalmas projektek (Mithril, Tink & ONE-AB szóló) és a Tink betegségét és szívműtétét feldolgozó Legyenegy EP után új dallal jelentkezik a hazai underground rapszcéna egyik legkreatívabb csapata, a Slow Village. A megszólalásukba új színeket vivő, pimasz Sztoritellhez a korábban Dzsúdlóval, OHNODY-val és Ress-sel is dolgozó Büki Balázs álmodott hétköznapian szürreális klipet. Az új dal élőben is tuti elhangzik majd március 25-én a Slow Village akváriumos minifesztiválján, ahol Oriza, Vanis és Ponza izzít be a Falu előtt.

Tink: „Hosszú kihagyás utáni első közös teljes csapatos stúdiózásunk (egyik) eredménye a Sztoritell. A dal témáját Nash hozta fel, ha jól emlékszem, Lil Frakk-kal közös hülyéskedésük ötlete alapján. A dalszöveg megírása, a felvétel és a beat kipofásítása egy klasszikusnak is mondható Falu-munkanap eredménye, ami Pécsen zajlott Slow bázisán, egy október végi hosszú hétvégés session részeként. A számomra nyomokban post-Brainfeeder ízű beat ONE-AB munkája, kortárs frappáns boogie, imádom, imádjuk! A zene a szöveges szerkezet után gyönyörű lazasággal vált az UK garage műfajt megidéző instrumentális outróba. Első ízben dolgoztunk együtt Büki Balázzsal és stábjával, Balázst glsch kereste fel a kész dallal és a közös meló ötletével. Csepelen zajlott a forgatás, több napot felölelve, sok helyszínt bejárva és használva. Oda-vissza működött az improvizációs véna, a tervezett dolgokba így vegyült több rögtönzött ötlet és kivitelezés is, ami véleményem szerint csak erősítette ezt a projektet.”

„HIÁNYOZTAM A SAJÁT ÉLETEMBŐL” – INTERJÚNK TINKKEL A SZÍVMŰTÉTJE UTÁN.

ONE-AB: „A beatről annyit tudok mondani, hogy szerettem volna valami újhullámosabb hangzást csinálni több szintifoszlány felhasználásával, ami nem trap, de modern és megreppelhető oldschool flow-val is bír. Az outro pedig egy hasonló hangokból építkező garage kezdemény volt, amely stílust régóta kedvelem, mégsem próbáltam ezelőtt ki benne magamat. Büki Balázs rendezőt pedig nem ijesztette meg a terjedelmes számhossz, inkább inspirálta a zenében lévő érdekes váltás képileg.”

2022_03_08_slowvillage_sztoritell_master_v3.jpg

glsch: „Anti-sztori sztoritelling rap. Mindenkinek megvannak azok a beszélgetések, amik a semmiből nagyjából a sehova tartanak. Hajnali, alkoholgőzös „nagymegmondások”, kényszertelefonálások nemlétező indokokkal, ahol a valódi történet végül soha nem születik meg, egyrészt azért, mert folyton egymás szavába vágunk, másrészt azért, mert fogantatása sem volt. - Azért oszt' ám mégsem mondhatjuk mindig, hogy csak szeretném hallani a hangodat, faszim. - A Bandi-beatet egyből bebólogattuk a session második napján, pörgött a toll a kezünkben, nem volt nehéz konceptben maradni. Büki Bé pedig hozzáálmodta a hozzánk legközelebb élő, mozgó, lélegző fantáziavilágot, ami mindenhol ott leselkedik ránk, legyen az egy panel közti szőnyegporoló, egy grund, vagy el nem mondott, de túlgesztikulált sztori egy jóbaráttól.”

Nash: „Amiket én fontosnak tartok: hosszú idő után együtt stúdiózás Slownál, de két nap alatt két új dal felvétele. Izgalmas Bandi-beat, ami olyan hangzással operál, ami eddig talán még kimaradt nekünk alkotásilag. Kemény, melós forgatás, furcsa és izgalmas helyszínekkel – komfortzónából ki.”

„ILYENNEK KELLENE LENNIE A 2021-ES HIP-HOPNAK EGY SZEBB VILÁGBAN” – A MULATÓ AZTÉKOK ÉS A SLOW VILLAGE KEDVENC 2021-ES ZENÉI.

Slow: „Bandi beatje szétvisz! Hatalmas vibe! A forgatás izgi volt, volt mit tenni, aktív, szorgos napok! Nekem a reppfelvételtől kezdve olyan érzésem volt, hogy hosszú idő után ismét nagyon rámegyünk a konceptelésre, az alkotásra. A stúdióban Pécsett nagyon jó volt a vibe.”

Büki Balázs: „A faluval való közös forgatás talán az eddigi legsimulékonyabb volt, amit tapasztaltam. Ez valójában a srácok humorérzékén múlott. Spanoknak éreztük magunkat az első kézfogás után. Munkásságukról egyébként korábban azt gondoltam, hogy tradicionálisabb, intelligens rapet tolnak. Ezért is örültem a megkeresésnek, mert mindig boldogságot okoz, ha az értelmes oldalhoz csatlakozhat az ember.

A klip koncepcióját erősen alakította, hogy a Slow Village tagjai öten vannak, így jóval objektívebb irányba terelték karaktereink a vizuált. Ezenkívül fontos elem volt a track üzenetét képező el nem mondott/megfoghatatlan sztori. Végül ezt a két dolgot próbáltam az egyszerű hétköznapjaink témájában sűríteni. Maga a dal első hallásra megfogott, nagyon egyedinek tartom az alapot és üdítően hat a szöveg humorérzéke is. Ismerve a srácokat most már tudom, hogy ez honnan ered. Visszatekintve a projektre, hálás vagyok, hogy engem választottak.”

A klip az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával készült.

A Slow Village március 25-én az Akváriumban immár 5. alkalommal rendezi meg a saját minifesztiválját, amin ezúttal Oriza, illletve Vanis és Ponza lesznek a vendégek, jegyvásárlás, Facebook-esemény.

Slow Village a Facebookon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/03/21/_mindig_boldogsagot_okoz_ha_az_ertelmes_oldalhoz_csatlakozhat_az_ember_dal-_es_klippremier_slow_vill
„Mindig boldogságot okoz, ha az értelmes oldalhoz csatlakozhat az ember” – Dal- és klippremier! Slow Village: Sztoritell
süti beállítások módosítása