„Mintha két nő felülről figyelné a sikertelen kapcsolatai alakulását” – Dal- és klippremier! Solére feat. Brenka: Védtelen

2022.03.18. 12:19, srecorder

solere-brenka.jpg

A Solére néven alkotó, elektronikus spacepopban mozgó Szigeti Zsófinak januárban jelent meg (először a Recorderen) Másért című EP-je, melynek címadó dalához februárban provokatív, erotikus klipet is hozott, majd A DAL műsorában egészen a döntőig menetelt vele. Most pedig a hazai popzene legnagyobb ígéretei közé szintén beválogatott Brenkával, azaz Dárdai Blankával készített közös dalt Védtelen címmel, amelyhez egy hangulatos „off season” vízparti klipet is forgattak.

A két énekesnő másfél éve találkozott egy forgatáson, utána összebarátkoztak, ennek az eredménye a közös dal, amire Blanka így emlékszik vissza: „Amikor megismerkedtünk szinte azonnal tudtuk, hogy szeretnénk csinálni együtt valamit, majd tavaly nyáron leültünk, és egy délután alatt megszületett ez a dal. Mindketten a múltbéli emlékeinkből inspirálódtunk. Kicsit olyan szemszög ez, mintha két nő felülről figyelné a sikertelen kapcsolatai alakulását.”

Zsófi szövegeiben jellemző motívum a nőiség és a párkapcsolati szerepek boncolgatása, ez most sincs másképp: „Sokszor hajlamosak vagyunk túlzásokba esni, másodikak lenni, és olyan valakit priorizálni, akiről végül kiderül, hogy nem érdemelte meg. Mára már rájöttünk, hogy más világ van, meg kell becsülnünk önmagunkat, és bízni a saját szerepünkben. Nem sajnáljuk, és nem helyezkedünk háttérbe azok miatt a férfiak miatt, akik megijednek attól, ha a barátnőjük sikeres.”

„A klipben csak moodokat akartunk hozni. Off season vízparti képek kicsit a magányt tükrözve. Ez egy totál low budget klip Generál Kristóf rendezésében, ahol a cél annyi volt, hogy töltsünk együtt egy napot, és ami tetszik, vegyük fel.”Brenkának hamarosan megjelenik az új lemeze, és legközelebb április 16-án az Akváriumban koncertezik, Solére pedig március 26-án lép fel a Városháza parkban a Budapesti Tavaszi Vásár nyitó hétvégéjén.

Solére a Facebookon.

Brenka a Facebookon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/03/18/dal-_es_klippremier_solere_feat_brenka_vedtelen
„Mintha két nő felülről figyelné a sikertelen kapcsolatai alakulását” – Dal- és klippremier! Solére feat. Brenka: Védtelen
süti beállítások módosítása