Önironikusan szexi történetekkel leplezett halálfélelem – dalpremier! Anton Vezuv: Disappear

2022.03.17. 11:00, Recorder.hu

antonvezuv2203_650.jpg

Új, középtempós garázsrockdallal spoilerezi készülő negyedik lemezét az Anton Vezuv zenekar. A Recorderen szövegvideóval debütáló Disappear már streamelhető minden platformon, és a számot az élőben két év után újra látható zenekar előadja a felvételt gondozó Klinik kiadó március 19-ei minifesztiválján a Gödör klubban is.

„Egy fazon felszed egy nőt egy parkban, aki megcsalja, ezért szégyenében el akar tűnni. Aztán a férfit, akivel megcsalta, lelövi, ezek után pedig a rendőrök elől akar eltűnni. Öregszem, és ilyen felnőtten és önironikusan szexi történetekkel próbálom leplezni a halálfélelmemet, ezzel szórakoztatom magamat” – mondja Gyulai István Sztív frontember az Anton Vezuv frissen megjelent, Disappear című számáról. Ez már a harmadik felvétel, ami napvilágot lát a budapesti zenekar készülő negyedik, Bend Bend Grass című lemezéről. A Disappear kiválóan fémjelzi, merre tart zeneileg a power-melankólia stílust magáénak tudó Anton Vezuv: a zenekar új albumán lényegesen több lesz a power, mint a melankólia.

A punkos lendületű feelgood garázsrockdal producere – ahogy a készülő lemezé, egyben hat éve a zenekaré is – Jakab Péter. Az ő art direkciója mellett készítette Farkas Zénó designer a kislemez artworkjét és a dalszövegre rímelő lyric videót, ráadásul a számban hallható orgonafutamokat is Jakab játszotta fel.

A szám már streamelhető minden erre alkalmas platformon.

Az Anton Vezuvot két év után újra meg lehet nézni és hallgatni élőben is a budapesti Klinik boutique zenei kiadó minifesztiválján március 19-én a Király utcai Gödör klubban. A Klinik Label Night a a kiadóhoz sok szálon kötődő Kósa Péter fotókiállításával nyílik, az este folyamán – a koncertek sorrendjében – fellép Hajós Kristóf, az Arons Land Cargo Co., az Anton Vezuv, Németh Róbert, a Musica Moralia, a Mezumm, Jakab Péter és KrizsoJegyek, Facebook-esemény.

Anton Vezuv a Facebookon.

Fotó: Kósa Péter

A vadonatúj Disappear lyric videója:

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/03/17/onironikusan_szexi_tortenetekkel_leplezett_halalfelelem_dalpremier_anton_vezuv_disappear
Önironikusan szexi történetekkel leplezett halálfélelem – dalpremier! Anton Vezuv: Disappear
süti beállítások módosítása