Kevin Morby végre Magyarországra jön!

2022.03.08. 12:53, srecorder

kevin-morby.jpg

„A dalok kifinomult, letisztult és érett egységet alkotnak, továbbra is a gitár és a zongora dominál, és mindezek annyira jól működnek együtt, hogy egy picit én is egy amerikai domboldalba képzelem magam, ahogy egy fűrészen pengetek a tábortűz mellett” – írtuk Kevin Morby 2016-os lemezéről (Singing Saw). Július 7-én most végre élőben is alkalmunk lesz amerikai domboldalakba álmodni magunkat, hiszen a Bob Dylan- és a Lou Reed-iskola egyik legtehetségesebb tanítványa a 2020-ban elmaradt bánkitós fellépése után/helyett először koncertezik Magyarországon.

A garázs- (The Babies) és folkrockos (Woods) múlttal is rendelkező, az elmúlt évtizedben egyre jobb indie folkos énekes-dalszerző albumokat megjelentető Kevin Morby május közepén hozza ki hetedik szólólemezét, amit a következő félévben világszerte megturnéztat. A régi alkotótárs-barát Sam Cohen producerrel készült albumnak szomorú ihletése van: a szüleit meglátogató Morby tanúja volt annak, ahogy édesapja összeesik egy rosszullét során, amitől sokkos állapotba került és egész este régi családi fotókat nézegetett, amiken még fiatal és életerős volt az apja. A traumatikus élmény hatására született This is a Photographon a halandóság gondolatát és az idő múlását járja körbe.

SZERETETTEL TELI HÁLAADÁS – SZESZTAY DÁVID AJÁNLJA KEVIN MORBY ELŐZŐ LEMEZÉT.

„Ez az album arról szól, milyen amerikai álmodozónak lenni. És arról is, hogyan öregszik meg egy család – ezen mindegyiknek át kell esnie. Az album írásakor rettentően inspiráltak különböző amerikai ikonok, Memphis csodálatos városa, régi családi fényképek, a Mississippi folyó, Jeff Buckley élete és halála, és még sok minden más is” – mondta Morby az albumról, amit a híres memphisi luxushotelben, a Peabodyban írt meg, Sam Cohen vidéki stúdiójában vett fel, és az utolsó simításokat a szintén memphisi Sam Phillips Stúdióban végezte el. Mindezt a járványsújtotta 2020-2021-es években, aminek volt azért pozitívuma is, Morby elmondása szerint ugyanis ez volt az első alkalom a pályája során, amikor volt tere és ideje csak és kizárólag a lemezírásra koncentrálni.

A címadó dalhoz klip is forgott Chantal Anderson rendezésében; a Morby családi fotóival kísért, egyre magasabbra építkező, egyre több feszültséget felhalmozó dalban a halállal szembesülő ember keserű életszeretete robban ki. Az énekes-gitáros-dalszerzőt a turnén a The Photographs elnevezésű zenekara fogja kísérni, magyar koncert július 7-én az Akváriumban, jegyvásárlás, Facebook-esemény.

 

így néz ki a vinilen is megjelenő This is a Photograph:

kevin-morby-lp.jpg

kevin-morby-lp2.jpg

this-is-a-photograph.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/03/08/kevin_morby_vegre_magyarorszagra_jon
Kevin Morby végre Magyarországra jön!
süti beállítások módosítása