Mindenki! ‒ koncertek, történetek a beat és a rock aranykorából

2022.03.05. 12:00, trecorder

foto_fortepan_urbantamas.jpg                                                                                                                                  Fotó: Fortepan / Urbán Tamás
Megjelent a Volt egyszer egy beatkorszak szerzőinek, olvasóinak és főhőseinek közös kötete. A Mindenki! ‒ koncertek, történetek a beat és a rock aranykorából címmel, a Cser Kiadó gondozásában készült könyv a hatvanas, a hetvenes és a nyolcvanas évek hazai koncertjeinek világába kalauzolja az olvasót. A rajongók és az előadók visszaemlékezéseiből összeállított, az NKA Hangfoglaló Program támogatásával készült kötet jobbnál jobb sztorikkal és gazdag képanyaggal mutatja be a korszak könnyűzenéjét.

Dalok jutnak eszünkbe, amikor öröm ér bennünket, amikor szomorúak, szerelmesek, elcsigázottak vagy büszkék vagyunk. Lemezeket teszünk fel, ha elveszítünk valakit vagy ha társra lelünk, de dalokhoz fordulunk akkor is, ha egy régi érzést keresünk. A Mindenki! ‒ koncertek, történetek a beat és a rock aranykorából című kötet hősei az élőben előadott dalok.

mindenki-koncertek-toertenetek-a-beat-es-a-rock-aranykorabol_2.jpgA könyvben olvasható koncerttörténetek persze nem csak a dalokról szólnak, alkalmat kínálnak a szerelemmel, a barátsággal, a közösséggel, az alkohollal vagy a bumburnyák rendfenntartókkal való találkozások felidézésére is. Ennek a gazdag képanyaggal illusztrált, a hatvanas, a hetvenes és a nyolcvanas évek könnyűzenei kavalkádját a rajongók és a rajongottak szemszögéből bemutató kötetnek elvégre a találkozás a kulcsszava.

A könyv ötletét adó, a Volt egyszer egy beatkorszak blogon 2020 tavaszán meghirdetett pályázatra érkező karcolat- vagy novellaszerű anyagok, valamint a bennük megidézett előadók visszaemlékezései a korszakban való eligazodást segítő, a memoárokban említett jelenségeket, fogalmakat magyarázó miniesszékkel, valamint a szövegekben szóba kerülő helyszíneket bemutató írásokkal egészülnek ki. Ezek elsősorban a fiatalabb olvasóknak kínálnak támpontokat és a korszak megelevenítését szolgálják, ahogy a kötet közel kétszáz fotót tartalmazó képanyaga is.

A könyv megrendelhető a Cser Kiadótól.

https://recorder.blog.hu/2022/03/05/mindenki_koncertek_tortenetek_a_beat_es_a_rock_aranykorabol
Mindenki! ‒ koncertek, történetek a beat és a rock aranykorából
süti beállítások módosítása