A Moderat, a SOFI TUKKER és a Thievery Corporation is fellép a Budapest Parkban

2022.02.28. 11:23, srecorder

sofi_tukker_live_photo.JPG

2022-es, sorban 11. szezonjában rekordmennyiségű külföldi sztárfellépővel készül a Budapest Park. Az április 21-én induló évadban mindenféle stílus képviselteti magát, a nemzetközi produkciók közt lesz rock (Deftones, Billy Idol, Nick Mason’s Saucerful of SecretsBilly Talent, Black Veil Brides, My Chemical Romance), pop (5SOS, Pet Shop Boys), indie (Pixies, alt-J, Tash Sultana), de még bluesrock (Gary Clark Jr.) és cigány-punk (Gogol Bordello) is. Most pedig az elektronikus vonalra erősítenek rá három újonnan bejelentett zenekarral, amelyek nagyon különféle irányból közelítik meg a műfajt.

Időrendben haladva a sort a július 5-én színpadra álló Thievery Corporation nyitja, akik a downtempo megkerülhetetlen intézményének és igazi közönségkedvencek számítanak: legutóbb 2019-ben koncerteztek a Parkban, hatalmas sikerrel. A duó tagjai, Rob Garza és Eric Hilton 1996-ban, vagyis több, mint két évtizede egyesítették erejüket, létrehozva ezzel egy igencsak szokatlan, egyedülálló zenei világot. Hangzásuk spektruma az évek előrehaladtával csak nőtt és nőtt, dalaikban olyan stílusok keverednek, mint a dub, a bossa nova, a triphop, az acid jazz és az elektronika, de 2020-ben megjelent legutóbbi lemezükön például szimfonikus zenekari kísérettel gondolták újra a saját dalaikat.

NÉZZ BELE ERIC HILTON LEMEZTÁSKÁJÁBA!

Július 22-én egy igazi szupergroupot áll a Park színpadára: a Modeselektor két tagja, Gernot Bronsert és Sebastian Szary, illetve az Apparat művésznéven alkotó Sascha Ring fúziójából létrejött Moderat hatalmas szenvedéllyel és lelkesedéssel szállítja Berlinből a legforróbb elektronikus trackeket a világ minden pontjára. Sikerük titka, hogy két olyan világot egyesítenek, ami első hallásra nagyon furcsa párosításnak hangzik: a Modeselektor dübörgő basszusait az Apparat érzékeny, finom dallamai egészítik ki. 2009-ben megjelent első nagylemezükkel a szakmát és a közönséget is levették a lábáról, amit 2013-ban a II című albumuk követett. Ez után tulajdonképpen az egész bolygót körbeturnézták, kislemezről kislemezre egyre nagyobb sikereket érve el, amit egy újabb lemez és egy Live LP követett, utóbbit szülővárosukban 17.000 ember előtt mutatták be. Öt év teljes csend után 2022-ben végre visszatérnek, ráadásul rögtön egy új anyaggal a MORE D4TA az elszigeteltség és az információs zaj témáit járja körbe, de mint mindig, most is a zenét helyezik előtérbe. A triumvirátus tehát újból bizonyítja, hogy kreatív energiáikat maxra tekerték, és alig várják, hogy ezt élőben is bizonyíthassák - a hazai közönségnek július 22-én a Budapest Parkban!

Szeptember 28-án 2020-ban elmaradt első önálló hazai koncertjét pótolja a SOFI TUKKER. A Sophie Hawley-Weld és Tucker Halpern alkotta duó villámgyorsan robbant be vidám, könnyen befogadható elektronikus dallamaival. Végtelen energiájuk az elmúlt viszontagságos időszakban sem hagyott alább, naponta jelentkező online DJ szettjükön keresztül tartották a kapcsolatot közönségükkel, illetve ontották magukból a jobbnál jobb remixeket, amiket olyan előadóknak készítettek, mint például Lady Gaga, az Icona PopMARINA, Carl Cox vagy Nina Simone, de készítettek közös dalt Amadou & Mariammal is. Ha mindez nem lenne elég, saját számaikon is folyamatosan dolgoztak, amiből legutóbb az instant dallamtapadást okozó Original Sin című látott napvilágot.

A SOFI TUKKER formációja egyébként egy szempillantás alatt vált az elektronikus zenét kedvelő közönség ügyeletes bulifelelősévé. Első, Drinkee című kislemezük 2016. áprilisában jelent meg, és rögtön Grammy-jelölést is kaptak érte, mint ahogy a 2018-ban megjelent Treehouse című debütalbumuk is a Legjobb Tánczenei/Elektronikus Album kategóriában versenyzett. Dalaikkal rengeteg helyen találkozhattunk már az iPhone X reklámjától kezdve a FIFA több kiadásán át Az új pápa című Sorrentino-sorozat főcíméig. A zenekar hihetetlen energiáin túl külön érdekesség, hogy dalaik angolul, spanyolul és portugálul is megszólalnak. Wet Tennis névre hallgató turnéjuk szeptember 28-án érkezik a Budapest Parkba - a kora őszi dátum ellenére egészen biztosan izzasztó estére számíthatunk!

Facebook-események: Thievery Corporation, SOFI TUKKER, Moderat.

A Thievery Corporation- és a Moderat-koncertre a jegyértékesítés március 2-án, 10 órakor, a SOFI TUKKER-re pedig március 4-én, 10-kor kezdődik.

https://recorder.blog.hu/2022/02/28/a_moderat_a_sofi_tukker_es_a_thievery_corporation_is_fellep_a_budapest_parkban
A Moderat, a SOFI TUKKER és a Thievery Corporation is fellép a Budapest Parkban
süti beállítások módosítása