Bipoláris zavarral diagnosztizálták a The Subways frontemberét

2022.02.23. 07:49, srecorder

billylunn.jpg

A Magyarországra szinte hazajáró The Subways frontembere, Billy Lunn Twitteren jelentette be, hogy öngyilkossági kísérlete után mániás depressziót állapítottak meg nála az orvosok.

Ha jól számolom, kilencszer lépett fel Magyarországon (legelőször a 2009-es Szigeten és legutóbb a 2018-as Fishing On Orfűn, de jártak a FEZEN-en, a Campus Fesztiválon és jó párszor önállóan az A38-on is) a brit gitárzenekar, akiknek még az egyik albumdesignját és logóját is egy magyar grafikus készítette. A 2000-es évek indieboomjában feltűnt Subways kifejezetten népszerű nálunk, de mostanában nem voltak a legaktívabbak, aminek csak részben oka a világjárvány. Az énekes-gitáros-dalszerző Billy Lunn a közösségi médiában tett közzé egy nyilatkozatot, miszerint jó pár év után most érzi újra a jó úton magát, miután az orvosok bipoláris zavarral diagnosztizálták, amire kezelést és gyógyszereket is kap, valamint az Anonim Alkoholisták gyűléseit is látogatja. (Alkohol- és drogfüggőségéről már korábban is beszélt: egy 2021-es interjúban, amiben biszexuális coming outjának tapasztalatairól mesélt, azt mondta, már hat éve józan.)

Lunnt azután vizsgálták ki, hogy tavaly nyáron öngyilkossági kísérletet követett el, miután megcsalta a feleségét és lebukott („ez nem volt egyedi eset” – írja a félrelépésről), és amiért elmondása szerint egész életében vezekelni fog. A zenész nem fogja betegségére a viselt dolgait: „Igen, bipoláris zavarom van, de én hoztam meg ezeket a szar döntéseket.”

A kezelés valószínűleg a Subways évek óta készülő lemezét is hátráltatni fogja, amit az eredeti tervek szerint 2021 végén vagy 2022 elején adtak volna ki („a Covid után”, haha!). Ez lesz az utolsó Subways-lemez, amin hallhatjuk az alapító-dobos Josh Morgan – Lunn öccse – játékát, aki 2020-ban családi okokra hivatkozva lépett ki a zenekarból, ám előtte még feljátszotta az egyelőre cím nélküli lemezt. Az Alcopop! Recordshoz szerződött Subways tavaly már kihozott egy dühös-politikus-szavalós single-t (Fight), amit a Black Lives Matter-mozgalom inspirált, ez már az új LP előfutára volt.

https://recorder.blog.hu/2022/02/23/bipolaris_zavarral_diagnosztizaltak_a_the_subways_frontemberet
Bipoláris zavarral diagnosztizálták a The Subways frontemberét
süti beállítások módosítása