„Szeszélyes lemez, olyan, mint mi vagyunk” – Albumpremier! The Royal Freak Out: Emergence

2022.02.21. 17:02, srecorder

royalfreakout2022_zsigapal.jpg

Megjelent a progresszív stoner rockos The Royal Freak Out második lemeze, a poptól a posztrockon át a metálig sokféle zenei világot bejáró Emergence. A korábbiaknál érettebb album, melyre a rajongói keménymagot is meglepve több öt perc alatti dal is felkerült, itt, a Recorderen hallgatható meg elsőként.

Első két kislemezük után a 2018-as LP, az A Step Beyond the Fading Line jóval kiforrottabb és átgondoltabb zenei világot kezdett meg, ami az évek során csak még tovább érett, köszönhetően a zenekar eddigi legerősebb felállásának; az alapító Farkas Balázs (gitár, ének) és Sipos Ábris (basszusgutár) mellé Rátkai Márton (gitár, űrállomás) és Magda Zsolt (dobok) érkeztek, akikkel az Autopilot zenekar miatt már amúgy is összefonódtak a szálak korábban.

A zenekar tagjai mind úgy érzik, hogy ez lett a legerősebb anyag, amit eddig összeraktak:

„Ez az album reprezentálja a legjobban a zenekart az eddigi hanganyagok közül. Hangulatában csapongó, a dalok stílusát tekintve pedig sokszor meglepő lett. Szeszélyes lemez, olyan, mint mi vagyunk” – mondja Farkas Balázs.

„A legjobb anyag, amit eddig letettünk az asztalra. Számomra minden szempontból egy érett rocklemez, és az alkotói folyamat is rengeteg szép élményt adott. Élőben eljátszani ezeket a dalokat pedig egyenesen mennyei lesz” – fűzte hozzá Sipos Ábris.

„Ezen a lemezen szó szerint eljátszottam minden hangot a dobon, amit ismertem és imádtam az összes munkafázist a dob mikrofonozástól az utolsó pár decibeles arányozásig. Koncerten tali!” – Magda Zsolt.

„Mindannyiunk korábbi élményei, tapasztalatai és elképzelései is a helyükre kerültek. Szinte minden másodperce elvisz valahova, ahonnan a lemezre írt témák és dallamok érkeztek, ezért az a ritka helyzet állt elő, hogy a lemezt (nagyon) sokadik hallgatásra sem tudom megunni” – Rátkai Márton.

Az Emergence-t a Pinewood stúdióban vették fel Ábris, Zsolt és Köge felügyelete alatt, a masteringet pedig Ábris Zwickl Ábellel közösen készítette, és decemberben már megjelent róla egy single, két hete pedig egy kellemesen kitekert klip is. Az albumot élőben március 11-én a Robotban hallhatjátok majd először, ahol vendégük lesz a Sosevolt, akik ezen az estén mutatják be legújabb, Age of the Deadly Mammals c. kislemezüket, illetve régi fehérvári cimborájuk, a The Rebels is. Jegyvásárlás, Fb-esemény.

 

a lemezt felvezető single, a The Process of Being the Same klipje:

A The Royal Freak Out Facebookon és Instagramon.

fotó: Zsiga Pál

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/02/21/_szeszelyes_lemez_olyan_mint_mi_vagyunk_albumpremier_the_royal_freak_out_emergence
„Szeszélyes lemez, olyan, mint mi vagyunk” – Albumpremier! The Royal Freak Out: Emergence
süti beállítások módosítása