Mi vagyunk a saját kortársaink - Bemutatkozik a HAJOGYAR.HU

2022.02.14. 11:00, Recorder.hu

hajogyar_650.jpg

(X) Több mint 150 videóval Bálint-napon indul a magyar popkultúra szerelmeseinek új online kikötője, a HAJOGYAR.HU!

Az ötéves Magyar Könnyűzenei Stratégia elfogadásával körvonalazódott egy olyan könnyűzenei központ létrehozásának igénye, amely popkulturális művészeti centrumként képes összefogni a különböző művészeti ágakat. A központ tervezett koncert- és próbatermeivel, stúdióival, játszótereivel és kiállítótereivel segíti a hazai alkotók bemutatkozását, szakmai fejlődési lehetőségeit, valamint a lehető legszélesebb körben kívánja összekötni az alkotókat közönségükkel. A terv részeként a Hajógyári-szigeten megkezdődtek a Hajógyár kulturális befogadótér előkészítési és tervezési munkálatai. Addig is, amíg a nagyközönség számára bemutatkozhat a Hajógyár kulturális befogadótér, virtuális előfutáraként elindult a kortárs zenei élet meghatározó digitális találkozóhelye, a HAJOGYAR.HU.

Mi vagyunk a saját kortársaink

A HAJOGYAR.HU azokra a témákra épít, amelyeket a hazai popkultúra kedvelői a magukénak érezhetnek. A tematikus műsorkínálat naprakészen mutatja be a kortárs hazai könnyűzene és a társművészetek értékteremtő alkotóit, időtálló kulturális értékekeit – legyen szó irodalomról, jazzről, a Kárpát-medence különleges helyszínein forgatott minikoncertekről, a gyerekkor vágyott ízeiről, vagy a célkereséstől a valóra vált álmokig vezető portrékig. A HAJOGYAR.HU ugyanakkor vállaltan azt is szeretné megmutatni, miért jó itthon élni és alkotni.

Mainstream és underground egy helyen

A tartalomgyártás folyamatát összetett tartalomkutatás előzte meg; így bár figyelünk a nemzetközi trendekre, a kialakult igények mentén a HAJOGYAR.HU mégis sokszor új perspektívából közelít az alkotáshoz és az alkotókhoz. Úgy mutatja be kultúránk napról napra gyarapodó sokféleségét, hogy nem tesz különbséget réteg- és tömegkulturális jelenségek között: ahogy magától értetődően fér meg egymás mellett a pop- és magaskultúra. Az oldal megjelenése vizuálisan izgalmas, valamint ugyanaz a tartalom egyaránt olvasható, hallgatható és nézhető!

A magyar popkultúra új, meghatározó digitális találkozóhelye Bálint-napon több mint 150 videóval és több mint 600 hazai alkotó részvételével indul útjára. A HAJOGYAR.HU a Magyar Kultúráért Alapítvány égisze alatt a Petőfi Kulturális Ügynökség Könnyűzenei Igazgatósága és a Petőfi Media Group Nonprofit Kft. együttműködésében jön létre.

„A HAJOGYAR.HU-t egy olyan találkozási pontnak álmodtuk meg, ahol bármikor biztonsággal megpihenhetsz, szórakozhatsz, amelyet bátran magadra szabhatsz. Egy olyan világba nyerhetsz betekintést, amely igazi értékeket mutat be, ezzel finoman formálva és tágítva perspektíváidat – és ezzel együtt a lehetőségeidet is.” – Dénes Adél, főszerkesztő.

www.hajogyar.hu

A cikk a Petőfi Kulturális Ügynökség megbízásából jelent meg.

https://recorder.blog.hu/2022/02/14/mi_vagyunk_a_sajat_kortarsaink_bemutatkozik_a_hajogyar_hu
Mi vagyunk a saját kortársaink - Bemutatkozik a HAJOGYAR.HU
süti beállítások módosítása