„Ez a gondolat konkrétan megbénít” – Dalpremier! The Anahit: Még nem fáj

2022.02.04. 08:55, srecorder

the_anahit_2_kredit_bikali_sandor.jpg

Az új dalaiban felszabadultabb, poposabb irányba elmozduló The Anahit csak a tavalyi évben nyolc kislemezzel jelentkezett, és úgy tűnik, 2022-ben sem lassítanak a tempón. A Tériszony után szintén magyar nyelven született Még nem fáj újból egy nagyon intim szerzemény, amit a szöveg írója és a zenekar frontembere, Csányi Rita a saját édesanyjának írt.

Az Anahit tavaly megjelent első magyar nyelvű dala, a Tériszony a zenekar saját bevallása szerint is új fejezetet nyitott az életükben. Bár eddig is jellemző volt rájuk, hogy a dalszövegek mondanivalóját állítják a középpontba, úgy gondolják, természetes az, hogy az anyanyelvünkön jobban szíven talál minket egy szöveg. Nincs ez másképp a Még nem fáj esetében sem, ami a zenekartól megszokott módon egy őszinte kitárulkozás, és egy valós félelmet állít a középpontba.

AZ ÖNPUSZTÍTÁS 68 FÉLE MÓDJA: NÁLUNK VOLT A MÁSODIK ANAHIT-LEMEZ PREMIERJE IS.

„A Még nem fáj című számot édesanyámnak írtam. Belegondoltam abba, hogy mi lenne, ha ő nem lenne velem, és abba, hogy ha minden az élet rendje szerint alakul, és én sokáig fogok élni, akkor lesz olyan idő, amikor ő már nem lesz. Ez a gondolat konkrétan megbénít… és rettegek tőle. Erről a félelemről szól ez a dal, és ennek megfelelően alakítottuk a zenei környezetét is. Az instrumentális részek előhoznak egyfajta nosztalgiát is, az énekdallam pedig olyan, mintha konkrétan édesanyámhoz beszélnék” – mesélte Rita a dalról.

A zenekar a tervek szerint nem int búcsút véglegesen az angol nyelvű szerzeményeknek sem, így a jövőben is sokszínű dalokra számíthatunk tőlük. Az elmúlt termékeny időszak anyagait március 31-én a Magyar Zene Házában egy nagyszabású koncerttel is megünneplik, ahol a magyar dalokat először hallhatja élőben is a közönség.

The Anahit a Facebookon.

headerfotó: Bikali Sándor

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/02/04/_ez_a_gondolat_konkretan_megbenit_dalpremier_the_anahit_meg_nem_faj
„Ez a gondolat konkrétan megbénít” – Dalpremier! The Anahit: Még nem fáj
süti beállítások módosítása