Szkafanderes road movie a felnőttlétbe – Dal- és klippremier! Flanger Kids: Figure It Out

2022.01.27. 13:30, srecorder

flangerkids_1.jpg

A Flanger Kidsnek már az első számára felfigyelt és leszerződtette kiadójához (Move Gently) Zságer Balázs, és Szczuka Panka és Gyarmati Fanny duója azóta már többször is bizonyította, hogy megérdemelt az őket övező figyelem. Először a tavaly kihozott debüt EP-jükkel (Dreaming of a Better World), amin izgalmasan kevertek electro-artpopjukba sokféle színt az elragadóan puha, jazzes énektől a house-os szárnyaláson át az űrbe kacsintgató riffelésig. Most pedig itt az új daluk, bájos barkácsklippel és utaztató hangulattal, amely stílusosan a felnövésről és a saját döntések meghozataláról szól.

„Szerintem mindannyian gyakran futunk bele abba, hogy segítő szándékkal, de mégis kéretlenül tanácsokat osztogatunk mindenkinek a környezetükben. Meg akarjuk mondani, ki mit hogyan csináljon, miközben mi magunk sem vágyunk arra, hogy mások elhalmozzanak a jobbnál jobb ötleteikkel. A Figure It Out nekem erről szól, hogy néha szükségünk van több időre és térre, amiben meg tudjuk hozni a saját döntéseinket” – meséli Szczuka Panka énekes-szintis a Figure It Out szövegéről.

FLANGER KIDS A MAGYARRADARUNKON.

 

Az új szám egy egyszerű, de ötletes, egyszerre retró és a jövőbe mutató, szimpatikus DIY klipet kapott, ami minden szinten passzol a Flanger Kids zenéjéhez. „Amikor a Flanger Kids dalait hallgattam, többször is éreztem, hogy a számokban valahogyan megjelenik az űr mint motívum, ezért is született meg bennem ennek a fura szkafanderes road movie-nak az ötlete az új trackhez. Azt szerettem volna elérni, hogy a klip valahol a valóság és a képzelet határán helyezkedjen el, mintha egy gyerek játékos és naiv gondolatait látnánk. A megvalósításban nagy szerepet játszott az amatőr DIY technika, és ennek vegyítése olyan szürreálisnak ható képekkel, mint a klip elején látható repülős jelenet” – mondja a klip rendezője, operatőre és vágója, Bakos Barna.

 

a dal hallgatható és meg is vásárolható a Bandcampen:

 

Flanger Kids a Facebookon.

headerfotó: Komróczki Dia

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/01/27/dal-_es_klippremier_flanger_kids_figure_it_out
Szkafanderes road movie a felnőttlétbe – Dal- és klippremier! Flanger Kids: Figure It Out
süti beállítások módosítása