Godflesh, She Past Away, Antimatter – Bejelentették a 2022-es Fekete Zaj első fellépőit

2021.12.03. 10:52, srecorder

lili_refrain.jpeg

Jövőre augusztus 17. és 20. között rendezik meg a Fekete Zaj fesztivált a szokásos helyszínen, azaz Mátra-Sástón. A vírushelyzet az elmúlt két évben többször is keresztülhúzta a szervezők számításait, de vannak olyan előadók, akiket sikerült végül a 2022-es fesztiválra újra leigazolni.

Ilyen például az indusztriális metál úttörőinek számító, több, mint három évtizedes történettel rendelkező brit Godflesh, akik először koncerteznek Magyarországon. Szintén az Egyesült Királyságból érkezik az Antimatter, ami Mick Moss és Duncan Patterson (az Anathema volt basszusgitáros-dalszerzője) duójaként indult, mára pedig Moss szólóprojektjévé vált, amit zenekaros formában visz színpadra.

Ha csak a most bejelentett nemzetközi felhozatalt nézzük, már önmagában is egy rendkívül sokszínű, a kontinens minden tájáról érkező fellépőgárdát látunk. Skandináviát képviseli a norvég Sturle Dagsland, aki egy kalandos, szürreális és egyben gyönyörű utazásra hívja a hallgatóit sötét, éteri és rendkívül intenzív zenéjével. De nemcsak északról, hanem egészen délről is érkezik fellépő a Zajra: a török She Past Away, akik a darkwave és a post-punk elemeit egyesítik a ‘80-as évek átdolgozott hangzásával, illetve Olaszországot képviseli Lili Refrain énekes-gitáros-zeneszerző, akinek hangzásában egyszerre megtalálható a folk, a pszichedélia, a blues, a rock, a metál, a lírikus opera és a virtuóz gitárjáték.

 A hazai frontot erősíti a magyar dark zene legkultikusabb zenekara, a ‘80-as évektől az underground zenei életet meghatározó F.O. System, akiknek koncertje igazi ritkaságszámba megy, a Zajon is most lépnek fel először, csakúgy, mint a jövőre első magyar nyelvű albumával jelentkező Platon Karataev. Nem úgy, mint a Vágtázó Halottkémek, akik a Fekete Zajra tulajdonképpen hazajárnak.

Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2021/12/03/godflesh_she_past_away_antimatter_bejelentettek_a_2022-es_fekete_zaj_elso_fellepoit
Godflesh, She Past Away, Antimatter – Bejelentették a 2022-es Fekete Zaj első fellépőit
süti beállítások módosítása