Visszatér Budapestre az ellenpápa: jövőre Ghost-koncert lesz a Sportarénában

2021.11.23. 11:17, srecorder

ghost.jpg

Az első lemezével még az okkult ősmetálos klubszíntérre berobbanó, de pár év alatt magát igazi arénazenekarrá kinövő, teátrális koncertjeiről ismert svéd Ghost jövő májusban tér vissza Budapestre. Méghozzá tökéletes előzenekarokkal: a Black Sabbathot a búcsúturnéjára elkísérő pszichedelikus retrodoomos Uncle Acid & The Deadbeats mellett a sátánista doo-wopot játszó Twin Temple-lel.

Az eleinte még a Mercyful Fate és a Blüe Oyster Cult örökségéből táplálkozó, idővel egyre nagyobb ívű, okkult stadionhimnuszokat író – legutóbb a Gyilkos Halloween című horrorfilmnek betétdalt (Hunter's Moon) kölcsönző – Ghost két éve játszott már a Sportarénában (2015-ben pedig a Barba Negrában). Az ígéretek szerint eddigi legnagyobb színpadi show-jukkal jönnek vissza 2022. május 18-án Budapestre, amely egyben a jövőre megjelenő, birodalmak bukásáról szóló konceptlemezüket bemutató turné záróállomása lesz. A koncertre már csak az előzenekarokért is érdemes ellátogatni, az Uncle Acid & the Deadbeats legutóbbi, három hosszú éve kiadott lemezéről (Wasteland) mi is csupa jót írtunk, a Roy Orbisont és a Sátánt ugyanolyan hévvel imádó, az ötvenes évek rock 'n' rolljából is sokat merítő Los Angeles-i doo-wop duó, a Twin Temple pedig először játszik Magyarországon.

A budapesti koncertre jegyek elsőként november 25-én 10 órától a regisztrált Live Nation-tagok számára lesznek elérhetők, míg a teljeskörű jegyértékesítés november 26-án 10 órakor kezdődik a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül. Facebook-esemény errefelé.

https://recorder.blog.hu/2021/11/23/satanpopszeanszot_tart_a_ghost_jovore_a_sportarenaban
Visszatér Budapestre az ellenpápa: jövőre Ghost-koncert lesz a Sportarénában
süti beállítások módosítása