„Könnyen elindulsz rá, de nem az a tipikus nyári sláger” – Dal- és klippremier! GranCanada: Az idő is késik

2021.11.19. 11:00, srecorder

grancanada_6847.jpg

A neosoult és R&B-t jazzes hiphoppal keverő GranCanada tavaly hozta ki Fénytörés című első lemezét, idén videoklip és live session is jelent meg tőlük az év első felében, augusztusban pedig videóval kísérve érkezett legfrissebb daluk a Blitz, amit most az utószezon-hangulatú Az idő is késik követ.

„Még májusban vettük fel az alapokat, amiről aztán sokat gondolkoztunk, mert ezt nagyon sok irányba el lehetett volna vinni. A középrész még sötétebbnek indult, amit elvetettünk, de az is benne volt a pakliban, hogy sokkal elektronikusabb lesz az egész. Végül is talán jól döntöttünk, mert így egy kellemes, könnyed dalt kaptunk, ami még GranCanadás is maradt. Bár ezt inkább majd a közönség dönti el. Zsófi nyár végén azt mondta, hogy olyan utószezon hangulatú a szám. Kellemes, könnyen elindulsz rá, de nem az a tipikus nyári sláger” – meséli a zenekar Az idő is késikről.

„Az utószezon-hangulatot és a folyamatos koncertezést próbáltuk vizuálisan is megfogni, a klipért ismét Balsay Dorina felelt, aki az egész nyarat végigbuszozta velünk és közben folyamatosan videózott, amiből most klip is készült. Nagyon sok helyen tudtunk játszani, Pontoon, Dürer Kert, Monyo Land, Kobuci, Várkert Bazár Budapesten, de szerencsére a fővároson kívül is nagyon jó helyekre jutottunk el. A Szevastock Fesztivál, az Organix, a Művészetek Völgye, de Dunakeszi is nagyon kedvesen fogadott minket, vagy épp a Budapest 100 keretében megtartott első akusztikus koncertünk is különleges élmény volt. A klip pedig ebbe repít vissza minket.”

Először november 27-én, a Belau előtt mutatja új számát élőben az Instantban a hatfős zenekar, akik erre az alkalomra fúvósokkal, vokalistákkal és egy perkással kiegészülve lépnek színpadra. A koncert a GranCanada 3. születésnapját ünnepli, az Urban Jungle-esttel búcsúztatják el 2021-et és a mostani koncertműsort is, hogy jövő tavasszal egy megújult szettel térjenek vissza. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

GranCanada a Facebookon

fotó: Szollár Zsófi

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2021/11/19/_konnyen_elindulsz_ra_de_nem_az_a_tipikus_nyari_slager_dal-_es_klippremier_grancanada_az_ido_is_kesi
„Könnyen elindulsz rá, de nem az a tipikus nyári sláger” – Dal- és klippremier! GranCanada: Az idő is késik
süti beállítások módosítása