„Hogyha nyersz, veszíted mind a mást” – Dalpremier! Szilárd: Színre szín

2021.11.19. 14:57, srecorder

szilard-sinco.jpg

A Quimby billentyűse, Balanyi Szilárd tavasszal új nagylemezzel jelentkezik, melyről máris itt az első dal, a Színre szín. Az énekes-dalszerző ezúttal költőkkel, írókkal dolgozott együtt a dalszövegeken, a most megjelenő számban Kemény Zsófi sorai csendülnek fel.

Szilárd tavaly jelentette meg Ego tréning című hatszámos EP-jét, melynek minden darabjához klipet is készített, a sűrű, koncertekkel teli nyár után pedig máris következő nagylemezén dolgozik. „Rengeteg zenei és egyéb ötletem volt és van is, ezért arra gondoltam, mivel időm elég sok volt, nekilátok új dalok írásának” – meséli az elmúlt időszakról Szilárd. „Rohamtempóban készültek el, álltak össze az új dalok, olyannyira, hogy a Quimby Plusz-Mínusz koncert előtt a Parkban teázgatás közben zenésztársakkal beszélgetve végül arra jutottam, hogy érdemes lenne ezt a lendületet arra használni, hogy ne álljunk meg egy négydalos EP-nél, legyen ebből nagylemez! És így is lesz. Nagyon sok érdekes pillanat van már rögzítve és sok meglepetés is lesz a várhatóan tavasszal megjelenő albumon. A címe: "Na, ez az!" lesz…”

Az új anyagon Szilárd számos vendégelőadóval és íróval dolgozott együtt. A most megjelenő Színre szín is a Kemény Zsófival való közös munka gyümölcse: Galambos Dorinával írtuk épp az új dalok énektémáit, amikor Kemény Zsófi küldött nyolc sort egy másik dalhoz, (amihez végül nem kellett, mert az maradt úgy, ahogy megírtam, az lett a Másképp láss), de ezek a sorok tökéletesen passzoltak egy másik harmóniamenethez, amin épp dolgoztunk. Olyan pillanatok alatt összeállt a zene ezzel a szöveggel, hogy csak lestem. Ez lett a Színre szín. A dal szövege az elmúlt időszakot, annak következményeit, tanulságait boncolgatja, sokat jelent nekem, ezen kívül az első szám a készülő új albumról, tehát az első kedvenc a sok közül!”

Szilárd a Facebookon

fotó: sinco

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2021/11/19/_hogyha_nyersz_veszited_mind_a_mast_dalpremier_szilard_szinre_szin
„Hogyha nyersz, veszíted mind a mást” – Dalpremier! Szilárd: Színre szín
süti beállítások módosítása