„Ez a fajta elektronikus zene nem a kiüresedett társadalmak zöreje” – EP-premier! Arc of Yesod: Variable Constant

2021.11.13. 10:00, srecorder

arc-of-yesod.jpg

Szintetizátoralapú, elektronikus, ugyanakkor harmóniáiban klasszikus zenét idéző, utaztató, néhol meditatív zenét játszik az Anima Sound Systemből ismert Dénes Szilveszter és Tokaji Varga György Arc of Yesod nevű zenekarában. A 2019-ben, Szombathelyen alapított formációhoz csatlakozott Antal Csaba színművész is, aki angol nyelvű szövegekkel és énekkel, illetve gitárfutamokkal gazdagítja a zenét. EP-premier a Recorderen!

A Variable Constant című EP-n azt a világnézetet fogalmazzák meg, amely eleve megbújt a zenében is: az egyensúlyra való törekvést a technológiai fejlődés és az ősi, emberi létkérdések között. Ezt a szemléletet tükrözi az ipari hangzású gépzene és a mélyebb tartalmú, dallamos szövegvilág párosítása. „Ebben az értelemben Yesod egy olyan belső, ugyanakkor egy lehetséges külső világ, ahol ez a fajta elektronikus zene nem a kiüresedett társadalmak zöreje, hanem egy érzékeny világ lelkének új perspektívája” – mondja az EP-ről a zenekar, akik dalról dalra is kommentálták a kiadványt.

Variable Constant: Sétálunk a zsúfolt utcákon, nehéz csizmával. Nem érzed, testvér, de egy változó világban egymáson sétálunk!

AlgoRhythm: Nyújtsd ki a kezed és törd fel a kódot, mindazt, amit valaha mondtak neked. Vesd le a hamis hiedelmeidet... amit gondolsz, azt aratod.

Blue Dot: Carl Sagan csillagász emlékére, aki megmutatta, mennyire parányiak és törékenyek vagyunk a végtelenben lebegve.

Cordelia's Tears: Soha ne kérj elnézést azért, ha kimutatod az érzelmeidet, ha ezt teszed, az Igazság nevében kérsz elnézést.

A négy számot tartalmazó bemutatkozó EP november 18-án jelenik meg az összes digitális felületen.

Arc of Yesod a Facebookon és az Instagramon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2021/11/13/_ez_a_fajta_elektronikus_zene_nem_a_kiuresedett_tarsadalmak_zoreje_ep-premier_arc_of_yesod_variable_
„Ez a fajta elektronikus zene nem a kiüresedett társadalmak zöreje” – EP-premier! Arc of Yesod: Variable Constant
süti beállítások módosítása