„Keresem, ki vagyok, magamról rétegeket lefelé hámozok” – Lemez- és klippremier! Meg Egy Cukorka: KERESEM

2021.10.25. 10:18, srecorder

 dsc_0541-01_original.jpeg

Három év után új lemezzel jelentkezik a budapesti art-rock trió. A Meg Egy Cukorka új lemezén mámoros melankóliáról, mindennapi problémákról és párkapcsolati tragédiákról is énekel, a KERESEM dalaival október 29-én az Instantban táncoltatják meg a rajongókat.

A KERESEM felvételeit javarészt Ligeti Gyuri vezérletével tavasszal fejezte be Hárs Barna, Mihályi Dávid és Faragó-Kádár Antal a pécsi ZAJZAJZAJ stúdióban, de van olyan dal is, melynek részleteit egy hálószobában rögzítettek a srácok. A végleges masztereket Szabó Szebasztián készítette. „Az utóbbi pár év egy tanulságokban és változásokban gazdag időszak volt számomra. Rengeteget tanultam magamról, sok mindenen mentem keresztül. Nagyjából olyan volt ez, mint egy második felnőtté válás. Most, hogy túl vagyok rajta, egészen biztos vagyok benne, hogy ilyen „ébredésélményem” lesz még az életem során máskor is” – meséli Hárs Barna frontember a KERESEM című lemezről, amely ezt az időszakot öleli körbe. „A dalok nagyjából az elmúlt 2-3 évből származnak. Majdnem pont két éve kezdtem el őket meghangszerelni és otthon feldemózni. Sok olyan sáv van a lemezen, ami itt készült a szobámban. Nagyon büszke vagyok erre az albumra, mert most jelentem meg először nemcsak dalszerzőként, de producerként is, persze Ligeti Gyuri támogatásával. Annak különösen örülök, hogy felkerült egy olyan dal is a lemezre, amit ketten írtunk Dáviddal és ő énekli rajta a fő szólamot.”

megegycukorka.jpg

Október 29-én, az Instantban élőben is debütálnak a friss dalok, melyekhez olyan vendégzenészek is csatlakozni fognak a koncerten, mint Agócs Márton (Aurevoir), Csorba Lóránt (Lóci Játszik), Frank Tamás (4bards) és Rácz Dániel (Lóci Játszik). A koncertre még kaphatók azok a limitált darabszámú jegyek, melyek mellé az új, valamint a hároméves Jöhet bármi című Meg Egy Cukorka-lemezt is hazavihetik a zenekar rajongói.

„A budapesti lemezbemutatón és az azt követő turnén a második lemezünk elkészülését fogjuk ünnepelni és ezzel búcsúzunk is az elmúlt pár évtől, sok tapasztalattal és új lendülettel feltöltve a jövő felé. Amellett, hogy sok idő telt el az előző lemez megjelenése óta, nagyon nehéz éveket hagyok magam mögött ezzel a lemezzel. Szóval izgatottan várjuk ezt az estét, hiszen egy különleges, másfél órás műsorral készülünk. Ilyen sokat pedig még nem játszottunk a zenekarral közönség előtt” – mondja Mihályi Dávid, a zenekar basszusgitárosa.

A FASZKIVAN, valamint a szintén a Recorderen bemutatkozott HARDY-TECHNO és a TE VAGY AKI BEÁGYAZ single-ök után itt a teljes KERESEM lemez:

A lemezzel egyidőben egy új animációs klip is debütál, ami a SZÁGULDANI PAPÍRDÍSZLETEKNEK című dalhoz készült. Erről a klip készítője, Székely Zsófia mesélt: „A SZÁGULDANI PAPÍRDÍSZLETEKNEK számomra arról szól, hogy a csalódásaink által döbbenünk rá dolgokra. A klipben a srácok és a saját gondolataimat gyúrtam össze: minden ábra és mozgás szimbolikus jelentéssel bír, történetet mesélnek el és a csattanót készítik elő.”

Meg Egy Cukorka a Facebookon.

Lemezbemutató Facebook-esemény.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2021/10/25/_keresem_ki_vagyok_magamrol_retegeket_lefele_hamozok_lemez-_es_klippremier_meg_egy_cukorka_keresem
„Keresem, ki vagyok, magamról rétegeket lefelé hámozok” – Lemez- és klippremier! Meg Egy Cukorka: KERESEM
süti beállítások módosítása