Itt a Hangfoglaló Program – Buzás Bence azt ígéri, lesznek még váratlan húzásai

2021.10.17. 18:00, trecorder

buzasbence_2021.jpg
Korábbi, intimebb dalaihoz képest meglepően odamondós számmal, a Szemétdombbal jelentkezett Buzás Bence idén ősszel. Azt ígéri, továbbra is jellemző lesz rá a kísérletezés.

Az eddig kiadott saját dalaid alapján felmerült a kérdés, hogy eleve már a megírt ötleteidhez keresel producert?

Általában ha dalt kezdek el írni, mindig egy hangszerrel indítom el az alapötleteket. Itt már megszületnek az énekdallamok és a szöveg is, természetesen csak kezdetleges verzióban. Innen visszük tovább a munkálatokat a stúdióba.

Miért döntöttél úgy, hogy egymástól stílusban távol álló zeneszerzőkkel építed fel a saját dalaid?

Tudatosan figyelek arra, hogy a lehetőségeimhez mérten minél több producerrel dolgozzak együtt. Hiszek benne, hogy ettől lesz a zeneiségem színes, és az alkotói munka is megújul így.

Induló előadók esetében elkerülhetetlen, hogy más előadókhoz méricskéljenek kommentekben. Hogy viseled ezeket a hozzászólásokat?

Szeretek kísérletezgetni és azt is vallom, hogy előadóként szükségszerű, hogy ne ragadjak meg egy sémánál. Figyelem a kritikákat, néha van, ami kifejezetten rosszul érint, de tudom, hogy mit szeretnék, és tudom, hogy ez ezzel jár.

Bátor lépésnek tűnik, hogy a korábbi, befelé figyelő dalok után kijöttél egy keményebb, másoknak is üzenő számmal, a Szemétdombbal. Fontos, hogy megmutasd ezt az arcod is?

Én is azt gondolom, hogy a Szemétdomb bátor húzás volt, de nagyon szeretem ezt a dalt. Ez is én vagyok, ő is az én szerelemgyermekem. Lesznek még tőlem ilyen váratlan húzások, szeretném minél több oldalamat megmutatni.

Buzás Bence - Szemétdomb:




A cikk a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával készült.

https://recorder.blog.hu/2021/10/17/itt_a_hangfoglalo_program_buzas_bence_azt_igeri_lesznek_meg_varatlan_huzasai
Itt a Hangfoglaló Program – Buzás Bence azt ígéri, lesznek még váratlan húzásai
süti beállítások módosítása