"Nem tudok úgy dalt írni, hogy közben ott van valaki" - Barkóczi Noémi A Nagy Évem podcastban

2021.10.10. 16:22, vferi

wide1_54.jpg

A Nagy Évem podcast nyolcadik adásának vendége Barkóczi Noémi, énekes-dalszerző, animációs filmkészítő, akinek második albuma, a Dolgom volt már most az egyik kedvenc magyar lemezünk idén. Keresd az adást a Spotifyon, a Google Podcastban, az Apple Podcastsban vagy más ismert podcasthallgató appekben!

Barkóczi Noémi először "Laura Marling egri megtestesítője"-ként tűnt fel a 2010-es évek elején, ő volt talán az egyetlen vidéki zenész, akit befogadott az akkor nagyon menőnek számító hálószobapop-szcéna. A nagy évének 2016-ot neveztük ki, akkor jött ki ugyanis az első albuma (Nem vagyok itt), illetve az animációs kisfilmje (Second Hand) is. Nem sokkal később négy évre kivonta magát a zeneiparból, idén szeptemberben tért vissza második lemezével (Dolgom volt), amit most csütörtökön mutatott be az A38 színpadán, illetve két dala is felcsendül a mozikban jelenleg futó A legjobb dolgokon bőgni kell című filmben.

Miért maradt ki az a négy év? Milyen szerzői válságai voltak az évek során? Kik voltak rendesek vele a pesti zenészek közül? Érez magában egy velőtrázó üvöltést? Van olyan téma, amelyről nem merne dalt írni? Mi a legnagyobb szívfájdalma? Miben hasonlít a karrierje Justin Bieberéhez, és miben nem szeretne Ákoshoz hasonlítani? Talán egy papírmasé fej segítene a lámpalázán?

wide2_49.jpg
Barkóczi Noémi | Fotó: Miknyóczki Dóra

 

Noémivel egy nappal az A38-as lemezbemutató koncertje előtt beszélgettünk, és sok szó esett arról, miért nem szeret különösebben színpadra állni. A fellépés másnapján aztán megkérdeztük tőle, hogy milyen élmény volt először élőben előadni az új album dalait - válasza az adás legvégén hallható.

Hallgasd a műsort a Spotify-on, a Google Podcastban, az Apple Podcastsban, vagy
más podcasthallgató alkalmazásokban! 

A podcast műsorvezetője Varga Ferenc, a műsor vizuáljáért Kenczler Marci felel, a főcímzenét Kristóf Norbert szerezte.

A Nagy Évem podcast a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával jött létre.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/10/10/_nem_tudok_ugy_dalt_irni_hogy_kozben_ott_van_valaki_barkoczi_noemi_a_nagy_evem_podcastban
"Nem tudok úgy dalt írni, hogy közben ott van valaki" - Barkóczi Noémi A Nagy Évem podcastban
süti beállítások módosítása