„Lo-fi, posztapokaliptikus freakshow" - klippremier! EZ Basic: Next Time

2021.09.30. 14:00, Recorder.hu

ezbasic_650.jpg

Resonance címmel közel négy év után, október 14-én új albummal jelentkezik a hazai indie-rock úttörője, a Szarvas Árpád vezette EZ Basic, amelyről már meg is hallgatható a harmadik dal, illetve a hozzá készült klip is megnézhető.

A megjelenés előtt álló lemez nagy része rendhagyóbb hangzásvilágú lett a formáció korábbi anyagainál; a Resonance fő inspirációi a 60-as, 70-es évek pszichedelikus-folk és obskúrus retro-futuro kiadványai voltak, valamint a zenén kívül a pandémia kezdetén lelassult hétköznapi élet, az ezzel járó társadalmi elidegenedés, illetve Hartmut Rosa német szociológus néhány évvel ezelőtti, Rezonancia című könyve (melyben a szerző megoldást próbál találni a felgyorsult társadalom, a radikális információrobbanás és a technológiai fejlődés tempóját követni képtelen ember problémáira a mai világban).

Szarvas Árpád dalszerző-énekes a korábbi Hello Heavy album és Memories of Spring EP után idén újra a neves brit producerrel, George Shillinggel (Blur, Primal Scream,The Fall, stb.) dolgozott együtt az új anyagon, aki a keverésen és maszterelésen felül hangszeren is közreműködött néhány dalban.

Szarvas Árpád elmondta, hogy „a Next Time volt az utolsó dal, ami elkészült a lemezhez, és a kicsit soulos hangulata miatt mindenképp szerettem volna egy vendégzenészt, aki valamilyen módon közreműködik benne. Poniklo Imrére esett a választásom, egyrészt azért, hogy a néhány évvel ezelőtti Straight To Video című Amber Smith-dalban való vendégvokálozás-meghívást viszonozzam, márészt pedig mert úgy éreztem, hogy tökéletesen illene a hangja ehhez a dalhoz".

A Next Time klipje a korábban többek közt a Dope Calypso és a Jazzékiel számára is emlékezetes videókat készítő Szabó Áron rendező munkája, aki a vidám hangulatot ellensúlyozandó egy lo-fi, posztapokaliptikus, pikáns hangulatú képi világot kölcsönzött a dalnak, egy freakshow-jellegű zenekarral.

A két hét múlva minden streamingplatformon elérhető Resonance album pre-save linkje.

Ez pedig az EZ Basic Spotify-on is hallgatható Next Time című számának mágikus videoklipje:

Fotó: Molnár Alexandra.

EZ Basic a Facebookon.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/09/30/_lo-fi_posztapokaliptikus_freakshow_klippremier_ez_basic_next_time
„Lo-fi, posztapokaliptikus freakshow" - klippremier! EZ Basic: Next Time
süti beállítások módosítása