"Valahonnan a tudat előszobájából" - lemezpremier! splitmold: Into the Forest EP

2021.07.08. 13:00, Recorder.hu

splitmold_650.jpg

A szegedi splitmold formáció 2019-es Noone Left című EP-je után idén újabb kislemezzel jelentkezik. Szokatlan módon az Into the Forest EP dalait először élőben, videóval rögzítette a zenekar, majd ezután láttak neki a stúdióverziók kidolgozásának a szegedi Gribedliben. EP-premier a Recorderen.

A korábban az Amber Smith, a The Twist, az Időrablók és a Lajka tagjaként játszó Ács Oszkár (szintetizátor, vokál, perkusszió), az Arturból ismerős Török Dénes (elektronika, basszusgitár, vokál) és Vőneki Ádám (elektronika, gitár, vokál), valamint Wittmann Eszter (szintetizátor, ének) alkotta, a kísérleti elektronika eszköztárát határozottan alkalmazó, de a hagyományos popdalstruktúrákat sem elvető splitmold Szegeden, a Grand Café mozi- és koncerttermében vette fel tavaly az Into the Forest és a Written You Down című dalokat (amelyek már nyár óta láthatók a YouTube-on), mostantól pedig a dalok friss stúdióverziói is elérhetők a streamingplatformokon. A Gribedli Records gondozásában megjelent lemezt később 7"-es vinyl formájában is szeretnék kiadni.

splitmold_cover_250_1.jpgA dalszerző-énekesnő Wittmann Eszter elmondása szerint  “általában nem olyan témákkal kapcsolatban születik meg egy dalszöveg, ami éppen foglalkoztat, hanem a zene és annak hangulatának hatására passzívan előjön, talán valahonnan a tudat előszobájából. A Written You Down is a meg nem értettség ki nem mondott, de mégis bennünk lappangó érzéséről szól, és bár ott van a vágy arra, hogy ez a konfliktus feloldódjon, ennek kivitelezéséhez mégsem rendelkezik mindenki a megfelelő megküzdési stratégiákkal és inkább csak hárítana. Az Into the Forest az emberi kapcsolatok elidegenedését vizionálja elénk. Amikor szabadon engednéd önmagad, és végül mégis előtűnnek az agancsok, tehát a bennünk rejtőző ösztönös vonásaink végül saját határainkat szabják meg.”  

Fotó: Ocskó Ferenc.

Lemezborító: Tóth Anna.

splitmold a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/07/08/_valahonnan_a_tudat_eloszobajabol_lemezpremier_splitmold_into_the_forest_ep
"Valahonnan a tudat előszobájából" - lemezpremier! splitmold: Into the Forest EP
süti beállítások módosítása