Megint van minden. BLK JKS: Abantu /  Before Humans (lemezkritika)

2021.07.03. 16:00, RRRecorder

blk-jks_header.jpg

A BLK JKS volt "a dél-afrikai TV On The Radio", legalábbis a hájpgépezet szerint. Közel egy évtizedes radar alatti létezés után tértek vissza egy új lemezzel.  Ez a kritika először a Recorder magazin 85. számában jelent meg.

A BLK JKS az előző évtizedforduló talán leghájpoltabb nem angolszász zenekara volt, „a dél-afrikai TV On The Radio”. 2009-es After Robots lemezük nagyot szólt, felléptek a 2010-es foci vb megnyitóján, rajongójuk volt Dave Grohl stb. Aztán gyakorlatilag eltűntek.

A második lemezt (ami az első „előzménye”) 2018-ben felvették, de elveszett, mikor betörtek a stúdióba; az új verziót három nap alatt rögzítették. Ezen is van minden, rock, jazz, dub, funk vegyítve afrikai zenékkel; vendégek Money Marktól Mali legendás gitárosáig, Vieux Farka Touréig. Nem olyan formátlan, mint az elődje, sok átmenetet organikusan megoldottak; vannak pompás számok, és még több pompás részlet. Kár, hogy többször olyan, mint egy demó, amin még egy kicsit kellett volna dolgozni, hogy baromi jó legyen – így viszont bosszantó. 

blk_jks.jpgElőadó: BLK JKS

Cím: Abantu /  Before Humans

Kiadó: Glitterbeat

Megjelenés: 2021. május 21.

Műfaj: afrorock

Kulcsdal: Harare

 

 

6/10

Rónai András

https://recorder.blog.hu/2021/07/03/blk_jks_abantu_before_humans_lemezkritika
Megint van minden. BLK JKS: Abantu /  Before Humans (lemezkritika)
süti beállítások módosítása