Világvége a budai Széll Kálmán téren - klippremier! Zomblaze X Ben T Kadar: Patiently

2021.06.30. 17:12, Recorder.hu

zomblaze_ben_650.jpg

Zomblaze, az ASAN Budapest kiadó alapítója legfrissebb megjelenéseiben mind gyakrabban tekint túl a méltán elismert hiphop- és bassmusic-kollektíva eredeti zenei horizontján: most éppen egy Ben T Kadar énekével felvett, előremutató r&b-együttműködéssel lép ki a komfortzónájából. A Patiently című új dalhoz a páros egy Budapest-romboló katasztrófafilmbe illő klipet is forgatott. Érdemes megnézni. Akár többször is.  

Zomblaze mostanában egyre többet hallat magáról, például nemrég megjelent, Nash-sel közös számának a premierje is a Recorderen volt. Ben T Kadar, azaz Kádár-Szabó Bence 2020-ban debütált első albumával. A fiatal énekes-dalszerző 2016 óta aktív az itthoni zenei életben, mint a Seven Seconds In The Future improvizatív formáció egyik frontembere. Saját neve alatt kiadott alternatív pop/r&b-megjelenései mellett az elmúlt néhány évben több nemzetközi együttműködésnek is részese volt különféle elektronikus műfajokban.

Zomblaze tavaly pörgött rá az egyre népszerűbb contemporary r&b-listákra, az egyébként színészként és szinkronszínészként is dolgozó Bencét az Instagramon szúrta ki, akivel azonnal belevágtak a közös munkába. A fiatal tehetség a producer elmondása szerint nagyon jól elkapta a neki szánt beatet, és szinte rögtön küldte is vissza a demo take-et, amihez már alig kellett hozzányúlni; ez maradt a végleges énekverzió a dalban.

Mindketten úgy érezték, hogy ez a szám mindenképpen megérdemel egy videót, amelynek elkészítésére a jó szemű és mindig naprakész ízlésű zenész-producer-videóst, Kocsis Bencét kérték fel. Bence és a csapat (Kiss Jenő és Kiss Péter) teljesen szétbombázta Buda egyik kedvelt szórakozóhelyét, a Nemdebárt, hogy korhű helyszínt hozzanak létre a jövőben játszódó, apokaliptikus kliphez. A videoklipben fontos szerepet játszik egy CGI-trükk is, amit Barna Csenge és Galambos Gergő valósított meg.

A dal elérhető az összes streamingplatformon is.

Zomblaze a Facebookon.

Ben T Kadar a Facebookon.

ASAN Budapest a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/06/30/vilagvege_a_budai_szell_kalman_teren_klippremier_zomblaze_x_ben_t_kadar_patiently
Világvége a budai Széll Kálmán téren - klippremier! Zomblaze X Ben T Kadar: Patiently
süti beállítások módosítása