„Kacskaringós út, mi bent van, ami kint fut" - Albumpremier! ONE-AB x Tink: Folt

2021.05.31. 16:00, Recorder.hu

oneabtink_650.jpg

Folt című közös nagylemezével debütál a Recorderen a szívműtétje után felépült Tink és Slow Village-es csapattársa, ONE-AB. A Mulató Aztékok mc-je, A Hálózat zenei család egyik megálmodója, Tink és a Solqlap Budapest kollektívát és a Fővárosi Rapcirkuszt dj-ként erősítő, Róqa néven is ismert ONE-AB egri dalíró sessionjének eredményeként született kiadványt különleges kiállításon mutatják be június 5-én a ROOTS Budapest bárban, előtte pedig már itt és most is meg lehet hallgatni a teljes albumot.

A tizenegy számot tartalmazó, személyes hangvételű, egzisztenciális-létfilozófiai kérdéseket körüljáró Folt születésének előzménye Tink 2020 őszén végrehajtott életmentő szívműtétje volt, amit több hónapos testi és lelki rehabilitáció követett. Ennek részeként készült el először Slow Village-megjelenésként Tink Legyenegy EP-je, amin ONE-AB az egyik dal producereként dolgozott, egy másikhoz pedig remixet készített. A következő lépcsőként Tink ONE-AB friss zenei vázlataira kezdett el ötletelni. Ez a folyamat élesztette fel újból szövegírói vágyait, nagyban elősegítve a műtétet követő lelki felépülését.

A Folt szövegei 2021 februárjában álltak össze, amit márciusban egy hatnapos felvétel session követett ONE-AB egri stúdiójában. Ugyancsak Eger szolgált helyszínül a lemez Kezdjük című dalához ONE-AB rendezésében forgatott klipnek.

A gesztusszerű művészi kivitelezés végigkísérte az album készülését, aminek vizuális megjelenítését ONE-AB ötlete alapján az All Caps urban art kollektívát képviselő Fork Imrével dolgozták ki a Kreativ Werk műhelyben. Az album borítója mellett egyedi fotórajzokat készítettek a lemez mind a tizenegy dalához, sőt Fork AR-t, kiterjesztett valóságot is kreált hozzájuk: az okostelefonra ingyenesen letölthető alkalmazáson keresztül megtekintve az alkotások „életre kelnek", animálódnak.

A képsorozatot az alkotók rendhagyó lemezbemutató eseményen, egy albummeghallgatós interaktív kiállításon mutatják be június 5-én, az underground kultúráknak és urbánus művészeteknek helyt adó ROOTS Budapest bárban. A kiállításon beszerezhetők lesznek a fotórajzokból készült számozott, aláírt art printek, amikhez az album letöltőkódja mellett társul az AR-élmény is. Mindemellett az eredeti alkotásokat is megvásárolhatják az érdeklődők.

Itt van tehát alább a teljes Folt (az interaktív „lemezmegmutató kiállítás" pedig ITT lesz): 

ONE-AB a Facebookon.

Tink a Facebookon.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/05/31/_kacskaringos_ut_mi_bent_van_ami_kint_fut_albumpremier_one-ab_x_tink_folt
„Kacskaringós út, mi bent van, ami kint fut" - Albumpremier! ONE-AB x Tink: Folt
süti beállítások módosítása