Itt a Hangfoglaló Program – Mayer Fanni: „A csapatmunkában hiszek, nem a végrehajtó személyzetben”

2021.05.30. 18:00, trecorder

mayerfanni_foto_redlinghanna.jpg
Londonban vette fel saját szólódalait, mert abban hisz, hogy egy másik zenei közegből érkező producer csak jót tehet a számoknak. Szeretne saját videoklipet is rendezni, de egyelőre a forgatásokon tanul a profiktól Mayer Fanni.

Az egyik Outbreaker’s Lab után indult el a közös munkád a Leppanen-tesók kiadójával, a The Animal Farmmal. Miért döntöttél a közös munka mellett?

Azt gondoltam, nagyon jó lehetőség együttműködni olyanokkal, akik eltérő zenei közegből érkeznek, és más szemszögből néznek a munkámra. Még itthon megírtuk zenésztársaimmal a demókat, aztán egy hétre elutaztam Londonba, ahol bevonultunk a stúdióba és elkészítettük a dalokat. A közös munka Mattel szuper volt, félszavakból megértettük egymást, működött a zenei kémia.

Tudatos döntés, hogy a saját számaid nem táncolnak el megélt csalódások, gyengeségek elől?

Én az életben is nyitott ember vagyok, nem félek „tabukat” feszegetni, viszont vannak dolgok, amiket egészen magamba zárok. Abban segít a zene, hogy ezeket a csatornákat is meg tudjam nyitni. Így elengedni is könnyebb bizonyos dolgokat, vagy előhozni jó mélyre eltemetett érzéseket, fájdalmakat.

Több zenésszel (Kiss Péter, Gulyás Barna, Radó Éden) is van közös szerzeményed a szólódalaid között. Ők mind olyan zenészbarátok, akikben megbízol?

Adok a véleményükre és felnézek a zenei tudásukra. Fontos számomra másokkal együtt gondolkodni, alkotni. Rengeteg erőt és inspirációt ad és megtanít kevésbé makacsnak és konoknak lennem.

Fontos a dalaidhoz tartozó vizualitás is, itt is megvan az a belső kör, amelynek tagjaival szívesen dolgozol?

Nagy vágyam a kliprendezés, viszont egyelőre inkább rábízom a profikra és igyekszem tanulni tőlük. Daltól és a rendezőtől is függ, mennyire hagyom, hogy elvigyék más irányba az alapkoncepciót. A csapatmunkában hiszek, nem a végrehajtó személyzetben.

Mayer Fanni legutóbbi klipje FYILY című dalához készült:

Mayer Fanni a Facebookon.

cikksorozat a Hangfoglaló Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2021/05/30/itt_a_hangfoglalo_program_mayer_fanni_a_csapatmunkaban_hiszek_nem_a_vegrehajto_szemelyzetben
Itt a Hangfoglaló Program – Mayer Fanni: „A csapatmunkában hiszek, nem a végrehajtó személyzetben”
süti beállítások módosítása