Zomblaze & Nash: Hold - az ASAN Budapest premierje

2021.05.27. 14:00, Recorder.hu

zomblazenash_650.jpg

A hazai underground hiphop és bass music megingathatatlan tekintélyű alkotóközössége és kiadója, az ASAN Budapest évek óta megbízhatóan szállítja a kollektíva és az annak hatókörében megforduló előadók jobbnál-jobb megjelenéseit. A legújabb a sorban az ASAN mastermindja, Zomblaze és a Slow Village-ből ismert Nash együttműködésének eredménye: a rövid, de annál súlyosabb új trekk a Recorderen debütál.   

Nash 2012-ben 18 évesen tűnt fel a hazai underground hiphopszcénában. Bobakrome és a Wacuumairs segített neki az elején, de hamar feltalálta magát a közegben, és azóta a kultúra aktív képviselője. A Slow Village alapító tagja és az egyik legtehetségesebb fiatal mc itthon. Szólóprojektjei és a közreműködései is erősek, mint a Cinkos, a Mindenkinek a Mulató Aztékokkal és a Módszertan a Sör És Fűvel.

Zomblaze beatmaker és producer. A hamarosan megújuló ASAN Budapest alapítótagja, főleg hiphop- és basszusközpontú, elektronikus zenei területeken érzi otthon magát. A páros már régóta tervezett egy kollabot, és mindketten üdvözlik a friss stílusokat a hiphop perifériáin, ezért szerették volna elkerülni, hogy egy tipikus boom bap dal szülessen.

És hogy hogyan jött létre az együttműködés? Zomblaze elmondta: "Amikor még működött a Keleti Blokk és a Dürer Kert, elég nagy átjáróház volt a második emeleten a Sör És Fű stúdiója, és az én saját kis szobám között. Dénes hozzám is átugrott egy beat-mustrára, és ez az alap nagyon megtetszett neki. Szeretem benne, hogy nagyon friss füle van, és nyitott az újításokra. Viszonylag hamar kész lett a szöveg, utána viszont én ráültem a dalra mert a saját dolgaimmal voltam elfoglalva."

Készül a számhoz egy lyrics video is Molnár Ádámmal és Pethő Zsófiával, ami hamarosan elérhető lesz YouTube-on, ezen a linken: https://www.youtube.com/watch?v=pzQQpkjuyHc

De addig is már itt a Hold a Spotify-on:

És itt a Hold a Bandcampen is:

Zomblaze a Facebookon.

Nash a Facebookon.

ASAN Budapest a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/05/27/zomblaze_nash_hold_az_asan_budapest_premierje
Zomblaze & Nash: Hold - az ASAN Budapest premierje
süti beállítások módosítása