Kislemezpremier - VAHÚR csodát lát: Fuss utánam!

2021.05.16. 19:00, Recorder.hu

vahur_650.jpg

"A VAHÚR csodát lát mindenki utolsó mentsvára. Infantilis, néha kicsit kínos és egészségesen dekadens. A VAHÚR csodát lát nem pózol férfi dívaként. Titkos szerelmeid ők, akik nem válaszolnak a szerelmes leveledre. A VAHÚR csodát lát terápiás zenekar: testi-lelki egyensúly, ha akarod, ha nem. Mindezért szeresd őket, mint tenmagadat, és a haza fényre derül. EZ NEM VICC!" Itt a VAHÚR csodát lát bemutatkozása és vadonatúj, kétszámos kislemeze!

Kik vagytok, honnan jöttök?

A zenekart több mint 10 éve alapította Buday Bence és Lakner Lóránd László még más néven és más felállással, a közönség pedig 2017 óta ismeri VAHÚR csodát lát néven. Jelenlegi basszusgitáros Paulusz Kristóf, akivel már lassan másfél éve zajlik a közös munkája a triónak.

Korábbi lemezmegjelenéseitek?

Gallus In Suo Sterquilinio Plurimum Protest kislemez (2019), A Kutya A Legjobb Ember nagylemez (2018)

Koncertek voltak, lesznek?

Közel egy éve a TRIP hajón volt egy streamkoncertünk, ezt követően pedig a covid okozta nehézségek ellenére 2020 nyarán és őszén elég sok helyen megfordult a zenekar, mint például: Római strand tesztnap, stégen a Dunán, Nyolcas Műhely, Székesfehérvár, MKKP passzivista tábor, Autómentes Nap, Ferencváros, Riff, Budapest, Incognito, Debrecen.

Legközelebb a SoundCam Productions Stúdiójában a #fridaysession nevű projekt keretén belül fog zenélni a zenekar, egy, még csak a próbateremben és a felvétel során elhangzott dalt fognak bemutatni, ami egyelőre legyen meglepetés a közönség számára.

Élőben nyáron találkozhattok a Fishing on Orfű fesztiválon augusztusban a zenekarral, a többi koncert pedig a jelenlegi helyzet sajátosságai miatt újraszervezés alatt áll. 

Játszotok más zenekarokban is?

A zenekar érdekes side projektje a Diegetic Blossom, amelyet a zenekar dobosa Lakner Lóránd László videós valamint a felvételeket biztosító IndieBandi Hangstúdió hangmérnöke Korossy-Khayll Gergely hívott életre. Ez szolgálat, melynek célja, hogy zenekarokat különleges koncepció keretében lencsevégre kapja. Velük együttműködésben készülhetett el a már említett márciusi live session is.

Mi ez az új EP EB?

A második, ősszel megjelenő nagylemezünk előfutára ez a kétszámos EB. A tavalyi Madár című Szabó Magda-versmegzenésítés után ezek az első napvilágot látó saját dalaink, de már egy nagylemeznyi felvétel ott csücsül a fiókban. Már csak be kell fejezni.

A 2018-as első lemezünk óta úton vagyunk egy tudatosabb, a humort soha nem nélkülöző, de a komolyabb hangvételt óhajtó zenecsinálás felé, s még ha lábunk olykor meg-megbicsaklik is, ennek a szándéknak a pillanatképe érhető tetten a mostani anyagon, és szintén ez várható az ősszel megjelenő nagylemezünkön. Az első trekk a Kopó, ami a márciusban kipörgetett live session videónkban már hallható volt, most itt a stúdióverzió is. Ez egy sohavégetnemérő hajtóvadászat Ádám és Éva között.

A dalt Siklósi Örsnek dedikáljuk, hiszen ismertük és a zenekar réges-régi formációjával a legelső koncertünket az AWS társaságában adtuk még gimisként. Magunk között a próbákon és a stúdióban csak “siklósiörsös” részként neveztük a refrén előtti átvezetőket. Akkor még nem sejtettük, hogy Örs sajnos itt fog minket hagyni. Szóval szia Örs!

A második szám, a Kedves lovam szeme egy posztmodern, rapszodikus ballada. Hogy miről szól, mindenki fejtse meg maga, lesz rá idő, hiszen 7 és fél perces.

A kislemezhez Lukácsi Liza készített ceruzarajzos borítót és minimál animációt. „Ülök a konyhában, látszólag reggeli rutin, kivéve, hogy minden totálisan el van cseszve.” Valahogy így.

A hangfelvételeket, mixmastert pedig örökös hangmérnökünk, Korossy-Khayll Gergő készítette. Hála neki!

Íme, a VAHÚR csodát lát két vadonatúj száma, azaz a Fuss utánam EB:

VAHÚR csodát lát a Facebookon.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/05/16/premier_vahur_csodat_lat
Kislemezpremier - VAHÚR csodát lát: Fuss utánam!
süti beállítások módosítása