Elkopó kötelékek, kinőtt kapcsolatok - Klippremier! Kontraszt: Vakrepülés

2021.04.30. 18:00, Recorder.hu

kontraszt_vakrepules_650.jpg

Készülő nagylemezének előfutárát jelenteti meg a Recorder Magyarradar rovatában éppen egy hónappal ezelőtt bemutatkozó, elektroakusztikus-jazzes alternatív popot játszó Kontraszt duó. A 2020-as Öröm a Zene országos tehetségkutató nyertes zenekara decemberben hozta ki legutóbbi dalát Tükörkép címmel, most pedig itt az albumot megelőlegező első szám, a videoklippel együtt debütáló Vakrepülés.

"A Vakrepülés világával kicsit betekintést adunk a hallgatóinknak következő nagylemezünk tematikájába. Ezen a lemezen sokat fogjuk boncolgatni a múltat, és a gyerekkortól kezdve azokat a mérföldköveket az ember életében, amitől előbb utóbb azzá válik, aki." – mesélt a lemez témájáról az énekesnő, Mirtse Kori.

A zenét a Kontraszt tagjai közösen szerezték, a dalszöveget pedig a gitáros, Csizmazia Zsolt írta, aki így fogalmazott a sorokról: "A dal szövege azokból a kötelékekből inspirálódott, amelyeket gyermekként végtelennek, felhőtlennek, fontosnak és őszintének élünk meg, de ahogy a gyerekkorunkat, úgy ezeket a kapcsolatokat is kinőjük. Lassan elkopnak és kiüresednek, és felnőttként már-már átélhetetlenek. A dal két nézőpontból szemléli ezeket a kapcsolatokat, a felnőtt énünk tapasztalataival, és a gyermeki énünk érzelmeivel."

A dalhoz videoklip is készült, melynek képi világa a gyermekkorba repít vissza bennünket, ahol egy ideig minden szépnek, idillinek és tökéletesnek tűnik – de ez csak addig tart, amíg a felnőttkor rá nem töri az ajtót erre a gondosan felépített mesevilágra. A videoklip munkálatairól Kori így mesélt: "A klippel az volt a célunk, hogy amennyire csak lehet, alátámasszuk a dal sorait. Szerettük volna a szavakat képekbe önteni, hogy a zene és a látvány együttesen adja ki azt az érzést, amiről a Vakrepülés szól. Összegyűjtöttünk minden olyan tárgyat, ami a gyerekkorunkhoz kapcsolódik, és berendeztünk egy igazi kuckót, ebben zajlottak a felvételek. A képeket Bikali Sándor rögzítette, a vágást pedig én készítettem el, Balázs Misi segítségével, akinek a hangfelvételeket és a keverést is köszönhetjük."

Íme az új Kontraszt-szerzemény, a Vakrepülés klipje:

Fotó: Bikali Sándor.

Kontraszt a Facebookon.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/04/30/elkopo_kotelekek_kinott_kapcsolatok_klippremier_kontraszt_vakrepules
Elkopó kötelékek, kinőtt kapcsolatok - Klippremier! Kontraszt: Vakrepülés
süti beállítások módosítása