Veszélyben a 2021-es európai fesztiválnyár

2021.03.11. 11:26, RRRecorder

hurricane_festival.jpg

Lemondtak egy halom német fesztivált, köztük a Rock Am Ringet és a Rock Im Parkot. A szervezők újabb bejelentésekre számítanak, és arra, hogy 2021 nyara mégsem lesz "a viszontlátás nyara".

"A vártnál lassabb vakcináció és az új vírusmutációk seggbe rúgtak minket" - olvasható a német Hurricane fesztivál közleményében, amiben bejelentik, hogy a 2021-re tervezett rendezvényt 2022-re halasztják. Számos másik német és svájci fesztivált is lemondtak, köztük a legnagyobbak a Rock Am Ring és a Rock Im Park volt, amiknek együtt több mint 150 ezer látogatója szokott lenni.

A szervező CTS Eventim vezetője a Pollstarnak azt mondta, hogy ugyan nagyon komolyan dolgoztak azon, hogy megteremtsék a lehető legbiztonságosabb körülményeket, és ez lehessen "a viszontlátás nyara". Ám a járványhelyzetet és az ezzel összefüggő korlátozásokat tekintve "el kell fogadnunk, hogy mégsem tudunk ilyen méretű rendezvényeket megszervezni".

TELT HÁZAS STADIONTURNÉK 2021-BEN? VOLT MÁR ILYEN - ÚJ-ZÉLANDON

A lapnak egy másik promóter azt nyilatkozta, hogy további lemondásokra számít, nem hiszi, hogy Európában júniusban és júliusban lesz bármi jelentősebb esemény - és amiket meghirdettek, azokra sem fogynak a jegyek. Korábban lemondták már többek között a spanyol Primaverát és a francia Hellfestet.

A nagy kivétel Nagy-Britannia lehet, ahol ugyan a Glastonbury-t már lemondták, számos más fesztivált viszont (jelenleg úgy tudni, hogy) megrendeznek, és ezekre rekordidő alatt el is kapkodták a jegyeket. A brit kormány a nyitásra vonatkozó tervei szerint június 21-től lehet majd tömegrendezvényeket tartani.

Címkék: koronavírus
https://recorder.blog.hu/2021/03/11/veszelyben_a_2021-es_europai_fesztivalnyar
Veszélyben a 2021-es európai fesztiválnyár
süti beállítások módosítása