Jonny Greenwood kíséri át Diana hercegnőt a házassága végnapjain

2021.01.28. 13:40, Gaines

diana.jpg

Diana hercegnő már tavaly év végén visszatért az életünkbe A korona című, a brit királyi család életébe bevezető sorozat negyedik évadjában, idén pedig a filmvásznon is viszontláthatjuk a tragikus sorsú hercegnőt. A Spencer címet viselő filmben Kristen Stewart alakítja majd Dianát, most pedig az is kiderült, hogy a kísérőzenét a Radiohead-tag Jonny Greenwood szerzi.

A Spencer, melynek címe Diana Frances Spencer születési nevéből ered, az alkotók reményei szerint idén ősszel kerülhet a mozikba, természetesen a koronavírus alakulásától függően ez változhat. A film nem a hagyományos életrajzi művek dramaturgiája szerint veszi majd végig a hercegnő életét a gyerekkorától a haláláig, hanem csak egyetlen rövid időszakot, 1991 karácsonyát öleli fel: ekkor már omladozóban volt Diana és Károly herceg házassága a férfi hűtlenségéről szárnyra kapott híresztelések miatt. A házaspár egy évvel később, 1992 decemberében költözik szét, a film pedig az ehhez vezető utat fogja ábrázolni, ahogy a boldogtalan hercegnő a sorsdöntő ünnepek alatt meghozza döntését.

A rendező a chilei Pablo Larraín, aki nem először vesz górcső alá egy traumával terhelt előkelőséget, hiszen ő vezényelte le a 2016-os Jackie-t is, melyben Natalie Portman lábadozott Jackie Kennedy szerepében JFK meggyilkolása után. Hasonló pszichologizáló karakterdrámára számíthatunk valószínűleg a Spencer esetében is, és a rendező hasonlóan egyedi zeneszerzőt kért fel új projektjéhez: míg a Jackie-hez Mica Levi szerzett hátborzongató vonószenét, most az utóbbi szűk 15 évben komoly filmzeneszerzői karriert építő Jonny Greenwood társul be. A Radiohead multiinstrumentalista-gitárosa a Vérző olaj kortárs klasszikus kompozícióival vetette észre magát filmes körökben, azóta Paul Thomas Anderson állandó zeneszerzője maradt, legutóbb pedig Lynne Ramsay 2018-as bűnügyi művészfilmjét, a Sosem voltál itt című thrillert festette alá disszonáns zenével.

PABLO LARRAÍN LEGUTÓBBI, REGGEATONBA ÁZTATOTT MELODRÁMÁJA SZEREPELT A 2020-AS TOPLISTÁNKON. DE VAJON HANYADIK HELYEN?

A jelenleg is forgó filmből egyelőre csak egy képkockát hoztak nyilvánosságra, melyen a főszereplőt láthatjuk, alább egy 2014-es koncertfelvétel, amelyen Greenwood saját szerzeményeit és filmzenéit adja elő:

https://recorder.blog.hu/2021/01/28/jonny_greenwood_kiseri_at_diana_hercegnot_a_hazassaga_vegnapjain
Jonny Greenwood kíséri át Diana hercegnőt a házassága végnapjain
süti beállítások módosítása