Elérhetővé vált egy eddig kiadatlan Marvin Gaye-lemez

2021.01.26. 13:00, Gaines

funky.jpg

A soullegenda 1971-es, instrumentális albumát részletekben már innen-onnan össze lehetett szedegetni, és díszdobozos gyűjteményben is szerepelt, de digitálisan most tették közzé először.

Marvin Gaye Funky Nation: The Detroit Instrumentals címre keresztelt lemezét 1971 nyarán rögzítette; ugyanennek az évnek a májusában jelent meg korszakos jelentőségű Motown-nagylemeze, a What's Going On. Gaye az album megjelenését követően nem volt hajlandó turnézni – énekpartnere, Tammi Terrell rákbetegségét és 1970-es halálát követően 1972-ig visszavonult a koncertezéstől, és a What's Going On lemezt mindössze csak egyszer adta elő élőben. Turné híján viszont jutott arra ideje, hogy stúdiózzon, és a most közreadott instrumentális anyag ennek az időszaknak a lenyomata.

A What's Going On című dal megjelenésének 50-edik évfordulójára időzített 14 számos funk dalgyűjteményen zenél többek között a több mint egy évtizeddel később a Szellemirtók főcímzenéjével hírnévre szert tett Ray Parker Jr., a soul-funk veterán Wah Wah Watson, aki rengeteget dolgozott együtt Motownosokkal és Herbie Hancockkal, és a jó néhány 70-es évek eleji Miles Davis-féle fúziós lemezen basszerozó Michael Henderson. A dalok közül néhány már felkerült bónusz trekként egy-egy újrakiadásra, és a What's Going On 40 éves díszdobozos kiadványán belül korongra került az összes szám, de a funk-R&B jam session digitális formátumban, önálló anyagként most hallgatható meg először.

Címkék: funk motown marvin gaye
https://recorder.blog.hu/2021/01/26/elerhetove_valt_egy_eddig_kiadatlan_marvin_gaye-lemez
Elérhetővé vált egy eddig kiadatlan Marvin Gaye-lemez
süti beállítások módosítása