Klippremier! Meszecsinka: Looking At My Death

2020.12.31. 14:43, Gaines

meszecsinka_pillanatok_screenshot_01_edit.jpg

A Meszecsinka tavaly új nagylemezzel ünnepelte meg fennállása tizedik évfordulóját, amelyen kizárólag saját szerzemények szerepeltek.Több számhoz is készült már klip, például a Ti effektelt videója, vagy a Nem hagyom táncos (f)elszabadulása, most pedig a Pillanatok halálomra című dal párosul éjszakai-erdei klippel. Premier!

A dalról a zenekar énekese, Oláh Annamari mesélt a Recordernek: "A dalt az egyik kedvenc énekesnőm, Lhasa de Sela ihlette, aki a halálról mesélt egyik videójában. A halálélmény hasonló lehet a születés élményhez. Egy olyan világba lépünk be, ahol előtte még nem jártunk, ijesztő és ismeretlen. A halálra úgy gondolok, hogy az mindig itt lebeg mellettünk, mint egy tanító. Az álmaimban is visszatérő "szereplő", és főleg az elmúlt pár hónapban voltak és vannak erős álmaim. Az egyikben konkrétan egy ilyen, a miénkhez hasonló, maszkos arcú halott nő jelent meg. Abból az álomból kiáltva-énekelve keltem, és azonkívül, hogy leírhatatlan félelem járt át, tudtam, hogy valamiért a halálhoz hozzátartozik a maszk."

A klipforgatásról Biljarszki Emil gitáros-billentyűst kérdeztük: "A klipet november végén forgattuk, éjszaka az erdőben, havas esőben. Harc volt az elemekkel, a berendezés egy része tönkre is ment az esőtől, de a helyzet erőt adott, ami remélhetőleg érezhető a klipben. A dal egyéni megélésről szól, de ami lent, az fent, időszerűnek tűnik ma globális szinten is." A csapat az idei évét is összegezte számunkra: "Az eddigi évekhez képest idén lett volna a legtöbb turnénk, Portugáliától Szibériáig, amelyhez hozzájárult a tavalyi Állj bele a mélybe album németországi kiadása is. Ezek nagyobb része sajnos elmaradt, de azért sikerült eljutni pár jó helyre. Sok év után újra jártunk Szlovéniában és rácsodálkoztunk az értő közönségére, pályafutásunk egyik legjobb fesztiválján léptünk fel, a litvániai MJR Kaukynes-en, ahol többek között erős löketet kaptunk maszkok használatához. Az utóbbi hónapokban belekóstoltunk az online koncertek világába, melegen ajánljuk ezt a fellépést, és van, ami még nem jelent meg - lesz meglepetés januárban is. 2021-re új zenék megjelenését és új utakat tervezünk."

lássuk tehát a klipet:

Meszecsinka a Facebookon

Meszecsinka a Bandcampen

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_84.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/12/31/klippremier_meszecsinka
Klippremier! Meszecsinka: Looking At My Death
süti beállítások módosítása