EP-premier! Grabo'sky & Peter Galaksikov: Escape Velocity

2020.12.19. 16:14, Gaines

escapevelocity.png

A debreceni születésű, Budapesten élő dj-producer Grabo’sky eddig két albumot és két kislemezt jelentetett meg a Mana Mana Records színeiben, legutóbb idén szeptemberben a Silence Is The Answert. Ezúttal egy kollaborációt mutatunk be tőle, melyen a SoundCloudon megismert szerzőtársával, Peter Galaksikovval jegyeznek négy számot. Premier!

A két hazai producer az Escape Velocity című anyagon egyesítette erőit, hosszan építkező (6-7 perces), letisztult és hipnotikus zene mindegyik, valahonnan a house és a nu disco határterületeiről. A címadó dal menetelős basszus- és dobtémáit agytekercselő szintijeit a táncterek is nagyon fogják majd értékelni (ha egyszer újra lesznek bulik). A Mozaik egy belassultabb, meditatív darab, jó rá otthon tenni-venni, vagy a HÉV-en kibambulni az ablakon. Az EP két másik száma közül a Fake filmzeneként is, de az Atlas Moth-val együtt a klubokban is szépen megállná a helyét.

A páros egyik fele ezt mesélte a közös munkáról: "Neten keresztül, egymás zenéit hallgatva haverkodtunk össze. A közös számokat úgy szoktuk csinálni, hogy én (Grabo'sky) indítom el, küldök Petinek egy megkezdett számot és ő meg befejezi. Fordítva nem működik, mert Peti sok VST plugint használ, ami nekem nincsen meg és nem tudom megnyitni a projektet. Amikor visszaküldi a kész zenét, akkor beleszólhatnék, hogy ezt csináljuk másképp, de eddig erre még nem volt szükség. Elégedett vagyok a végeredménnyel. Nagyon is."

halljuk tehát az eredményt, íme az előadók nu-discós oldalát megvillantó négy számos EP:

Grabo'sky a Facebookon

Peter Galaksikov a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_183.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/12/19/ep-premier_grabo_sky_peter_galaksikov_escape_velocity
EP-premier! Grabo'sky & Peter Galaksikov: Escape Velocity
süti beállítások módosítása