Albumpremier! Satorinaut: Exclusive All Inclusive

2020.11.30. 09:30, Gaines

img_8127.JPG

Több mint egy éve kísérjük figyelemmel a Satorinaut gyakori megjelenéseit, a space-posztrockból hol jazzes, hol pszichedelikus irányba csavarodó formáció idén már három albumot adott ki, és most megérkezett a negyedik. Effektezett elszállások, negyed órás kalandozások, súlyos rockolások, tömény "hetvenesévek". Premier!

a1956846557_10.jpgA Satorinaut 2018 telén zenélt először együtt a Bacsó Béla utcai csináld magad próbazugban, de elmondásuk szerint olyan hangos lett, hogy még aznap áttelepült a Keleti Blokkba. Az alapító tagok - Kránitz Robi (Luauna), Ambrus Bence (Lemurian Folk Songs) és Megyeri Krisztián (Korgoth) először név, cél, behatárolás nélkül jammeltek át egész éjszakákat, ekkor főleg posztmetál keveredett hetvenes évekbeli bluesszal, majd "minden mindennel". Ennek lett a végeredménye az A Micro Trip From The Studio To Outer Spaces And Beyond 2019-ben, a lemez több nemzetközi blogon (pl. Morefuzz) is felkerült az év végi toplistákra. "Ezen felbuzdulva azóta (431 nap alatt) kijött még két nagylemez, három kicsi, egy koncertfelvétel meg egy single, amiket cím szerint felsorolni még legalább ugyanennyi időbe telne, reméljük utánanéz, akinek az érdeklődését felkeltik az olvasott száraz tények."

A zenekar a jelenlegi felvételről így fogalmaz: "Ez annyiban más, hogy a 2012 körül elég szép nagy tiszavirág-karriert futott LostAgain zenekar énekese, Nagy Dávid úgy döntött, elfogadja a felkérésünket, és néhány szót szól  a lemezen. Neki köszönhetően egészen All Them Witcheses hangulatba kerülhetünk az első, illetve a harmadik szám egyes részeinél." A négy dalt 2020 nyarán rögzítették László Philippnél az Abnormalban, a megfelelő helyszínen, tudatállapotban és időpontban fogyasztandó anyag "a sok analóg kütyü, az élő minimál keverés és az alacsony kompresszálás miatt néha furán szól, egyesek szerint túl "hetvenesévek", de ezt mondja meg, aki bele mer kezdeni egy 17 perces dalba. Mindenképp ritkaság ez kis hazánkban, néhányan ferde szemmel is néznek miatta reggel a 4-6-os villamosról. Olyan ez, mint amikor véletlenül az ügyfélkapu helyett azt mondod, hogy csillagkapu." Külön említésre méltó, hogy az ausztráliai Perth-ben székelő Little Rascal Records fogja lemezre nyomni az 53 perces anyagot, amint újraindul a két ország között a jelenleg szünetelő postai kapcsolat.

alább tehát a pszichedelikus elszálló, súlyosan rockoló, bluest stoner és jazzes jammelésben is megmerítkező négyszámos album, az Exclusive All Inclusive:

Satorinaut a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_73.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/11/30/albumpremier_satorinaut_exclusive_all_inclusive
Albumpremier! Satorinaut: Exclusive All Inclusive
süti beállítások módosítása